Enkel shows van verschillende genres op Lollapalooza Berlin 2019. Kan dat?

Lollapalooza Berlin 2018 Kygo
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Lollapalooza Berlin staat bekend om een diverse line-up. Dit jaar is dat niet anders. Met acts als Kings of Leon, Underworld, Billie Eilish en Swedish House Mafia op het podium was er geen tekort aan te bekijken genres. Bij Festileaks daagden we onszelf uit om enkel en alleen optredens te bezoeken uit verschillende genres.

Tom Walker (indie pop)

Lollapalooza Berlin 2019
Photo: Rosa Walker / Festileaks

De Engelse singer-songwriter trapt Main Stage Noord af op Lollapalooza Berlin. Met hits als ‘Leave the Light On’ en ‘Just You and I’ wordt het publiek perfect opgewarmd voor een dag vol toffe shows. Fans van de Engelsman beginnen de dag met een dansje voor het podium, terwijl anderen wat verder van de stage genieten van het eerste biertje.

Billie Eilish (electro pop)

Lollapalooza Berlin 2019
Photo: Rosa Walker / Festileaks

Veel bezoekers kijken uit naar de komst van Billie Eilish. De Amerikaanse zangeres zakt af naar Berlijn met hits van haar meest recente album When we fall asleep, where do we go? Het is dan ook geen verassing dat het publiek een optreden lang aan het zingen en dansen is. Naar het einde van het optreden neemt Eilish gas terug. Met haar ‘Ocean Eyes’ krijgt de zangeres heel even het hele publiek stil.

Twenty One Pilots (alternative)

Lollapalooza Berlin 2019
Photo: Rosa Walker / Festileaks

Het Amerikaanse duo Twenty One Pilots is één van de headliners die de zaterdag van Lollapalooza Berlin afsluit. De band vuurt tijdens het optreden van anderhalf uur hit na hit van het podium. De grote verassing van het optreden is de komst van de vrouw van zanger Tyler Joseph. Samen kondigen zij de komst van hun kind aan. Hulde!

Swedish House Mafia (EDM)

Lollapalooza Berlin 2019
Photo: Rosa Walker / Festileaks

Het drukste optreden van de dag is zonder twijfel de show van EDM-grootheden Swedish House Mafia. Voor het podium verzamelen fans zich zeker drie kwartier voor de start van hun enige optreden in Duitsland. Met songs als ‘Don’t You Worry Child’ en ‘Save the World’ wordt de terugkeer van het drietal groots gevierd.

Was jij op Lollapalooza Berlin 2019?

Was jij ook op Lollapalooza Berlin 2019? Wij willen graag weten wat jij vond van het festival. Hieronder kun je het festival beoordelen in zeven verschillende categorieën. Later deze maand onthullen we de beste festivals tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”lollapalooza-berlin”]

Lollapalooza Berlin 2019

Lollapalooza Berlin 2018
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Dit jaar viert Lollapalooza Berlin haar vijfjarige jubileum. Op 7 en 8 september vindt het festival wederom plaats rondom het Berlijnse Olympiastadion en Olympiapark. Tickets voor het festival zijn al een tijdje in de verkoop. Voor € 139.- geniet je van twee dagen festivalplezier. Voor meer informatie check je de officiële festivalwebsite.

Vorig jaar stonden onder meer The Weeknd en Kraftwerk op het festival. Benieuwd hoe bezoekers Lollapalooza Berlin hebben ervaren? Lees dan snel het festivalrapport terug.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2023

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 9-10 september 2023
Line-up
Imagine Dragons
David Guetta
Tickets Kopen