Green Day hint naar tournee met Weezer en Fall Out Boy

Foto: Felisha Tolentino

Het wemelt van de geruchten omtrent een nieuwe tournee van Green Day. De Amerikaanse punkrock-band zou binnenkort een tournee bevestigen waarin de voorprogramma’s verzorgd worden door Weezer en Fall Out Boy.

De geruchten over een nieuwe plaat bestaan al langer. Green Day bracht in 2016 hun meest recente studioalbum Revolution Radio uit. Zanger Billie Joe Armstrong bevestigde afgelopen jaar al aan nieuwe muziek te werken.

Het nieuws van de mogelijk aanstaande tournee is momenteel een veelbesproken onderwerp onder de fans. Zo hintte Armstrong op social media al naar leden van Weezer en Fall Out Boy met de tekst ‘Hella Mega’. Tegelijkertijd werd er een beveiligde website gelanceerd met die titel en doken er flyers op waar de drie bands op te zien waren. Armstrong liet nogmaals van zich horen in een filmpje. In een shirt waarop de logo’s van Weezer en Fall Out Boy geschreven zijn brengt hij een aangepaste versie van ‘Wake Me Up When September Ends’.

Er lijkt dus binnenkort nieuws te gaan komen uit het kamp van Green Day. Of de Amerikaanse band met hun mogelijke Hella Mega tournee ook de oversteek naar Europa gaan wagen is nog allerminst zeker. In het onderstaande filmpje, waarin Billie Joe Armstrong en drummer Tré Cool te zien zijn, lijkt het alsof we op 10 september meer nieuws mogen verwachten.

https://twitter.com/sarahjocarl/status/1170171405205458944
https://twitter.com/GDA/status/1170920625512374273

Green Day

De Amerikaanse band Green Day is één van de grootste punkrockbands ter wereld. De band, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie. De band scoorde veel hits, waaronder ‘Boulevard Of Broken Dreams’, ‘When I Come Around’ en ‘Basket Case’. Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016. In 2017 speelden de heren nog op Pinkpop. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy’s op zak en lijkt nog niet klaar met muziek maken. Naar verluidt brengen de mannen binnenkort nieuwe muziek uit.