Korn, Judas Priest en meer twee weken na Graspop 2020 naar Spanje

Korn
Photo: Dean Karr

Het Spaanse Resurrection Fest maakt vandaag een groot aantal metalbands bekend, waaronder Korn en Judas Priest. Deze knallers zijn hiermee onmiddellijk kanshebbers voor een spot op Graspop.

De organisatie maakte de lichting bekend door steeds opnieuw een nieuwe gitaaract uit te lichten op Twitter. Het festival voegt naast Korn en Judas Priest ook groepen als Heaven Shall Burn, Meshuggah en Sepultura toe aan de line-up. Eind vorige week verwelkomden de Spanjaarden al het legendarische System Of A Down.

Bekijk hieronder de nieuwe kanshebbers voor Graspop en de poster van Resurrection Fest:

 • Madball
 • Jinjer
 • Knocked Loose
 • Heaven Shall Burn
 • Amenra
 • Sepultura
 • Dark Funeral
 • Beyond The Black
 • Meshuggah
 • Hamlet
 • Korn
 • Judas Priest

Korn

Korn is een Amerikaanse metalband uit 1993. De groep bestaat uit vijf leden, onder wie Jonathan Davis. Deze zanger ging in 2018 nog solo de Europese festivalweides op, met onder meer een optreden op de XL-editie van Graspop. Het bekendste nummer van de heren is ongetwijfeld ‘Freak on a Leash’. Met The Nothing als spiksplinternieuwe plaat op zak, zal het ongetwijfeld weer een groot feest worden.

Graspop 2020

Graspop

Graspop Metal Meeting, zoals Graspop voluit heet, vindt jaarlijks plaats op drie dagen in het Belgische Dessel. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit het metal- en rockgenre. De organisatie heeft voor de editie van 2020 nog geen bands gepresenteerd, maar vorig jaar vonden Within Temptation, Slayer, Slipknot en Kiss nog de weg naar België.

 • Locatie: Dessel
 • Datum: 19-21 juni 2020
 • Meer informatie vind je op de website van Graspop.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel