Release Day: nieuwe albums van Charli XCX, Pixies en meer

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albums voor je op een rijtje. Deze week richten we de spotlight op onder meer Charli XCX en Pixies. Hiernaast komen Metronomy, The Lumineers en Korn aan bod.

Charli – Charli XCX

nieuw album Charli XCX cover

Charli is het derde studioalbum van Charli XCX. Op dit nieuwe werk gaat de Britse zangeres de samenwerking aan met talloze artiesten van naam. Zo zijn de vocalen van onder meer Christine and the Queens, Troye Sivan en HAIM te horen op dit album. Het is niet nieuw dat de singer-songwriter iets samendoet met de eerstgenoemde, want op Primavera Sound dit jaar verzorgt de Franstalige zangeres van onder andere ‘Tilted’ een gastoptreden bij Charli XCX.

Beneath The Eyrie – Pixies

Pixies are back! Voor het eerst sinds 2016 produceert de groep rond Black Francis een nieuw album. Beneath The Eyrie is alweer de zevende plaat en daarmee wordt gesteld dat het oeuvre zich opnieuw uitbreidt. De elpee bevat twaalf nummers, wat voldoende materiaal betekent voor een eventuele tournee. De vorige keer dat de band in Nederland aantrad, dateert van 2016 in de – destijds nog – Heineken Music Hall. Kortom, het is de hoogste tijd voor een nieuw optreden.

Metronomy Forever – Metronomy

nieuw album Metronomy cover

Nog één van onze nieuwe favoriete albums! Metronomy knalt met Metronomy Forever namelijk de zesde langspeler in de schappen. De opvolger van het in 2016 uitgebrachte Summer 08 bevat niet minder dan zeventien songs. Voor de fans van elektronische indie betekent dit dus ontzettend smullen! De vorige keer dat de Britten het Nederlandse publiek verblijdden met een gig was op Best Kept Secret 2017.

III – The Lumineers

III, het zal je vast niet verbazen dat dit het derde album is van de Amerikaanse folkrockband. De groep is pas vanaf 2012 actief, maar de heren hebben hits alsof ze al twintig jaar meegaan. Wie kent bijvoorbeeld niet de nummers ‘Ho Hey’ en ‘Ophelia’? Het is nog niet zeker of de nieuwe dertien nummers deze status ook bemachtigen, maar de uitgebrachte single ‘Junior Sparks’ verklapt dat de americana-liefhebbers opnieuw aan hun trekken komen.

The Nothing – Korn

nieuw album Korn cover

Er wordt vandaag ook rekening gehouden met de fans van het hardere gitaarwereld. De teller van Korn staat inmiddels al op een gigantisch aantal albums, maar de mannen brengen vandaag het dertiende (!) studioalbum uit. Met The Nothing worden metalheads wederom getrakteerd op een kneiterharde plaat. De band rond zanger Jonathan Davis is momenteel bezig aan een Amerikaanse tournee, samen met Alice in Chains. Een jaar later verschijnt Davis solo op Graspop en in de Amsterdamse Melkweg. Het is denkbaar dat de band met dit nieuwe werk op zak opnieuw koers zet naar de lage landen.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel