Release Day: nieuwe albums van Kanye West, Temples en meer

Foto: rodrigoferrari via Flickr

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week kijken we naar de nieuwe platen van Temples en Steel Panther, bespreken we de nieuwe EP van Noel Gallagher’s High Flying Birds en werpen we een blik op de illustere plaat van Kanye West.

Jesus Is King – Kanye West

Foto: rodrigoferrari via Flickr

Skeptici kunnen het nog altijd amper geloven, maar vandaag zou dan eindelijk de dag moeten zijn dat Kanye West zijn negende album online komt. Jesus Is King miste al twee keer de releasedatum in september en november 2018 – en ook de naam werd twee keer vernieuwd – maar nu hebben we reden om West te geloven. Kort geleden plaatste zijn vrouw Kim Kardashian West een foto met een handgeschreven tracklist op Instagram. Het gaat om het album Jesus is King dat naar alle waarschijnlijkheid vooral gospelklanken zal bevatten. Zou vandaag dan eindelijk de dag zijn dat Kanye West ons uit onze spanning verlost?

Hot Motion – Temples

Temples
Foto: Ed Miles

Waar we wel zeker van kunnen zijn, is dat we vandaag kunnen genieten van de nieuwe plaat van Temples. Eerder kregen we al een voorproefje in de vorm van ‘Context’, ‘You’re Either On Something’ en titeltrack ‘Hot Motion’. In elf nummers neemt de Britse rockband je mee op een reis die duisterder, complexer en diepgaander is dan ooit tevoren. Maar goed dat het bijna weekend is. Zet de plaat op, schenk een glas drinken in en laat je meevoeren door Temples.

This Is The Place – Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Gallagher's High Flying Birds
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Niet alle tijd? Check dan de nieuwe EP van Noel Gallagher’s High Flying Birds: This Is The Place. Op deze EP worden de onlangs uitgegeven singles ‘This Is The Place’ en ‘A Dream Is All I Need To Come By’ gebundeld en aangevuld met de track ‘Evil Flower’. Daarnaast is de B-kant voorzien van alternatieve versies van de eerste en de laatste nummers. Alleen het feit dat Noel Gallagher zich liet inspireren door David Bowie en Chic geeft al genoeg reden om deze EP een luisterbeurt te geven.

Heavy Metal Rules – Steel Panther

De laatste release die we vandaag op de agenda hebben staan komt van Steel Panther. De band presenteert vandaag hun vijfde studioalbum: Heavy Metal Rules. Zelf omschrijft de Steel Panter hun nieuwe langspeler als een mix tussen een heavy metal zelf-hulp boek en een feest. Met nummertitels als ‘Always Gonna Be A Ho’, ‘I’m Not Your Bitch’ en ‘Gods of Pussy’ belooft het album in ieder geval veel goeds.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.