5 dingen die we verwachten van Swedish House Mafia op Lollapalooza Berlin 2019

1024

Na zich vijf jaar met andere projecten bezig te hebben gehouden staan Axwell, Angello en Ingrosso weer als Swedish House Mafia op het podium. Met hun Save The World Reunion Tour doen ze onder meer Lollapalooza Berlin aan. Dit is wat je van ze kan verwachten!

1. Hits Hits Hits

Swedish House Mafia Setlist Tele2 Arena, Stockholm, Sweden 2019

Ondanks dat Swedish House Mafia maar enkele jaren heeft bestaan, hebben ze in die korte tijd een aantal grote hits weten te maken. Zo kent ieder kind nummers als ‘Save The World’ en ‘Don’t You Worry Child’. Maar daar houdt het bij een show van de Zweedse dj’s niet op, want tijdens hun shows komt er ook een grote variatie aan solo hits van de mannen voorbij, zoals ‘Sun Is Shining’. Met een lange lijst aan hits tot gevolg.

2. Knetterende lichtshows met een religieus tintje

Bij een rave hoort natuurlijk een denderende lichtshow. Gelukkig zit dat bij de drie Zweden dan ook wel goed. Geheel in kader van hun wederopstanding hebben ze de show voor deze tour een religieus tintje gegeven door drie grote cirkelvormige stellages op te hangen, die de leden van Swedish House Mafia verlichten als een aureool. We zullen het maar geen eigendunk noemen.

3. Heel veel springen

Wie naar Swedish House Mafia gaat kan maar beter geen last hebben van zwakke enkels, want met een show van dik anderhalf uur en beats waarop je niet stil kunt blijven staan is dat een recept voor drama. Zullen ze Berlijn ook op zijn grondvesten laten trillen?

4. Meeblèren op klassiekers

wait for it…

Het laatste kwartier van de Swedish House Mafia show is op de techno na bijna te vergelijken met het Trosmuziekfeest. De ene na de andere meezinger slaat je om de oren. Of het nou ‘One (your name)’, ‘Sun Is Shining’ of klassiekers ‘Save The World’ en ‘Don’t You Worry Child’ zijn, je kunt ze allemaal meebrullen. En de rest van het publiek ook.

5. Een rave voor in de boeken

Maar een show van Swedish House Mafia is niet alleen vanwege bovenstaande redenen legendarisch. Het zijn drie iconen van hun genre die voor bijna twee uur een enorm feest bouwen. Gezien het er naar uitziet dat het na dit jaar weer even klaar is met de groep, is elke kans om ze te zien daarom mooi meegenomen, en één om nooit te vergeten.

Swedish House Mafia

Het Zweedse supertrio Swedish House Mafia bestaat uit dj’s en producers: Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso. Van 2008 tot en met 2013 maakten zij enorme hits en toerden ze samen de hele wereld over. Na de afscheidshow en inmiddels vijf jaar radiostilte is halverwege 2018 toch besloten weer samen de draad op te pakken. Ze starten hun tour op 2,3 en 4 mei in Stockholm en zijn onder meer op Tinderbox, Open’er Festival, Ultra Europe, Frequency Festival en Lollapalooza Berlin te zien.

Lollapalooza Berlin 2019

Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Dit jaar viert Lollapalooza Berlin haar vijfjarige jubileum. Op 7 en 8 september vindt het festival wederom plaats rondom het Berlijnse Olympiastadion en Olympiapark. Tickets voor het festival zijn al een tijdje in de verkoop. Voor € 139.- geniet je van twee dagen festivalplezier. Voor meer informatie check je de officiële festivalwebsite.

Vorig jaar stonden onder meer The Weeknd en Kraftwerk op het festival. Benieuwd hoe bezoekers Lollapalooza Berlin hebben ervaren? Lees dan snel het festivalrapport terug.

Op festivals voel ik me goed want muziek zit me in het bloed. Liefhebber van van alles en nog wat. O.a. Guns N'Roses, Fleetwood Mac, Passenger, Rammstein, Stanley Clarke, My Baby, Stevie Wonder etc.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.