Nieuw Coldplay dubbelalbum Everyday Life komt 22 november 2019 uit

Coldplay

De kogel is door de kerk. Coldplay maakt in een brief die verschillende fans in de brievenbus aantroffen bekend dat de band 22 november een dubbelalbum uitbrengt. De groep rond Chris Martin geeft aan dat Everyday Life de naam is van het geheel.

Er komt hiermee eindelijk een opvolger van A Head Full of Dreams, dat alweer uit 2015 dateert. De Britten hintten eerder al naar een nieuw album. Het wordt dus zelfs dubbelalbum Everyday Life, dat twee delen bevat: Sunrise en Sunset.

Het is na de bekendmaking van Everyday Life natuurlijk nog hopen op een nieuwe tour van de band. Gaan de heren de komende zomer met het nieuwe album festivals af? Met het Global Citizen Festival is hun eerste optreden van 2020 in ieder geval een feit.

Coldplay

Photo: Atlantic

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was.

In 2020 is de groep in elk geval te zien op Global Citizen Festival. Tijdens dit benefietconcert zal Coldplay ongetwijfeld nummers van het nieuwe dubbelalbum Everyday Life ten gehore brengen. Het is echter nog niet duidelijk of deze plaat, die op 22 november 2019 wordt uitgebracht, aanleiding is voor een uitgebreide tour.