Nieuwe teaser Coldplay-album duikt op in São Paulo

884
Coldplay

Een nieuwe plaat van Coldplay lijkt nu erg dichtbij. Op een metrostation in het Braziliaanse São Paulo is een antiek spandoek te zien met de bandleden en de datum 22 november 1919. Komen de Britten volgende maand met nieuw materiaal?

Geruchten over een nieuw Coldplay-album gaan al een tijdje rond. Zo wist Daily Star vorige week al te melden dat de heren waarschijnlijk in november met een nieuwe plaat komen. Met het recent verschenen spandoek in São Paulo (zie de Facebookpost hieronder) lijken die geruchten alleen maar sterker te worden. Het lijkt immers plausibel dat ‘november 22, 1919’ verwijst naar 22 november aanstaande.

Met één – en mogelijk zelfs twee – album(s) op komst, kijken fans reikhalzend uit naar een nieuwe tour van de Britten. Of Coldplay een festivaltour gaat doen is nog even afwachten. De heren geven volgend jaar in elk geval een benefietconcert op het Global Citizen Festival. Is dit een opmars naar meer?

Coldplay

Photo: Atlantic

Coldplay is sinds 1999 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ uitgebracht. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was. In 2020 is de groep te zien op Global Citizen Festival.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.