Festileaks zoekt versterking voor de podcastredactie

Festivalpodcast
Photo: Nathan Reinds

We zitten inmiddels in seizoen twee van de Festivalpodcast. Jouw favoriete podcast met nieuws over festivals, aankondigingen, reportages en nog veel meer. Maar we kunnen extra handjes gebruiken. Daarom zoekt Festileaks versterking voor de podcastredactie. Ben jij die audioheld die samen met ons de leukste podcast van Nederland gaat maken?

Overenthousiaste festinerds die hun liefde ook buiten het seizoen met gelijkgestemden willen delen, zijn bij ons aan het juiste adres. Met Festileaks en alternatieve radiozender KINK als platform bedien je een groot publiek met een gemeenschappelijke passie: festivals. Je bereikt iedere twee weken festivalliefhebbers met een vette podcast rondom de grootste festivals van de Benelux, Europa en de wereld. Tijdens het festivalseizoen maken we soms wekelijks een podcast vanaf de festivalweides!

Waar zijn jullie naar op zoek?

We zoeken redacteuren voor de podcastredactie. Als redacteur bereid je items van de podcast inhoudelijk voor. Onder begeleiding van een eindredacteur denk je na over de beste invalshoek en vraagstelling. Jouw research verwerk je in een itemsheet. Ook ga je op pad voor reportages (in het seizoen óp de festivals!), maak je montages voor de podcast en begeleid je opnames in de studio. We zoeken mensen die naast hun baan of studie, hun passie voor festivals en audio willen delen met ons en de wereld. Ervaring met programma’s zoals Audition of Audacity is een pré.

Wat bieden wij bij Festileaks?

The Class of DTRH 2019
Photo: Festileaks

Functies bij Festileaks zijn op vrijwillige basis en je werkt gewoon lekker vanuit huis. Je komt terecht in een jong en supergezellig team van meer dan vijftig vrijwilligers die niets liever doen dan zich bezighouden met festivals en nieuwe muziek. Dat gevoel vieren we met onze maandelijkse borrels. Van boottochten door Amsterdam tot barbecueraves in de zon. Festileaks is niet alleen een platform, maar ook een vriendengroep.

Wij leveren de nieuwsgierige ogen die nooit genoeg krijgen van de laatste ins en outs rondom festivals. Daarnaast bieden we je een platform waar je veel relevante ervaring op kunt doen. We bieden je ruimschoots begeleiding en brengen een portie gezelligheid. Een job bij Festileaks is makkelijk te combineren met je studie of baan en er zijn volop mogelijkheden om door te groeien binnen het team. Oh, en hadden we al gezegd dat Festileaks iedere zomer op festivals door heel Europa te vinden is?

Ja, ik wil!

Ben jij de podcastbaas die we zoeken? Interview jij mensen beter dan Mathijs van Nieuwkerk? Heb jij Audition of Audacity helemaal uitgespeeld? Ben je flexibel inzetbaar, heb je veel vrije tijd en ben je betrouwbaar? Stuur dan nu jouw motivatie en wat info over jezelf naar ons. Misschien ben jij wel de headliner die wij zoeken.

Mailen kan tot vrijdag 13 december.

[mks_button size=”medium” title=”Stuur een mailtje” style=”squared” url=”mailto:malou@festileaks.com” target=”_self” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]