KINK Kieslijst: Opwarmen voor de Festivalacts Top 100

Essential Festival Publiek
Photo: Maurice Vinken

Vrijdag 27 september zendt KINK tussen 9.00 – 18.00 uur de Festivalacts Top 100 uit. De komende ochtenden staat in het programma KINK Start de KINK Kieslijst in het teken van opwarmen voor de Festivalacts Top 100.

Stel tot en met donderdag tussen 9 en 10 uur ‘s ochtends de radio af op KINK. In de KINK Kieslijst word je namelijk opgewarmd voor de Festivalacts Top 100, die de radiozender vrijdag vanaf 9.00 uur in zijn geheel laat horen. Je hebt nog tot en met woensdag om te stemmen.

Maandag 23 september

KINK Kieslijst-maandag: de winnaars van de afgelopen drie edities

De KINK Kieslijst bevat vandaag de winnaars van de voorgaande drie edities: De Staat, Radiohead en Pearl Jam. De komende dagen maakt presentator Michiel Veenstra een selectie uit stemlijsten van luisteraars.

  • 2016: De Staat (met ‘Peptalk’)
  • 2017: Radiohead (met ‘Pyramid Song’)
  • 2018: Pearl Jam (met ‘Given to Fly’)

Dinsdag 24 september

KINK Kieslijst-dinsdag: De keuzes van Dave

Vandaag in de KINK Kieslijst de keuzes van Dave. Hij zag Thom Yorke op Down The Rabbit Hole. ”Thom zijn soloproject is erg indrukwekkend. Zijn liedjes in samenwerking met de visuals maakte het een geweldige show.” Janelle Monáe zag hij op Rock Werchter: ”Ze gaf een popshow waar Beyoncé zich niet voor zou schamen. Dansen, kostuums wisselen, een geweldige stem en liedjes met een boodschap.” The Raconteurs speelden op Best Kept Secret. ”Ik ging met weinig verwachtingen naar dit sideproject van Jack White maar het bleek een supervette rockshow waar het spelplezier vanaf spatte.”

  • Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes
  • Janelle Monáe
  • The Raconteurs

Woensdag 25 september

KINK Kieslijst-woensdag: De keuzes van Roos

De keuzes van luisteraar Roos worden vandaag behandeld in de KINK Kieslijst. Zij is dit jaar op Lowlands en Sziget geweest. In Biddinghuizen heeft ze Parcels gezien en ze noemt deze band “geweldig, energiek en vrolijk”. De muziek van Parcels is volgens Roos “goed voor elke stemming.” Op Sziget bewonderde ze onder meer Florence + The Machine en Foo Fighters. Over de zangeres zegt ze: “Florence leek in Engeland wel op een engel, hoe ze over dat podium liep, en dat was supergaaf om te zien.” Het was in Boedapest voor het eerst dat Roos Foo Fighters zag optreden. Ze stelt: “Ik was vooral heel onder de indruk van het nummer ‘Big Me’: heel kwetsbaar hoe ze het speelden, maar heel mooi.”

  • Parcels
  • Florence + The Machine
  • Foo Fighters

Het artikel wordt deze week elke dag aangevuld met nieuwe content van de Kink Kieslijst.

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.