My Chemical Romance bevestigt eerste festivals

1358
My Chemical Romance
Photo: Warner Music

De rockband My Chemical Romance is terug van hun sabbatical. Nadat de groep eerder deze maand bevestigde dat ze weer muziek gaan maken zijn nu de eerste festivalshows bekendgemaakt.

Het gaat om drie shows in maart 2020. Op 20 en 21 maart geeft My Chemical Romance optredens tijdens Download in Sydney en Melbourne. Op 29 maart staat er een optreden gepland tijdens de Japanse editie van Download. Met deze eerste bevestigingen is het duidelijk dat Gerard Way en consorten grootse plannen hebben voor volgend jaar. Met een vooralsnog lege agenda in de zomer is het goed mogelijk dat de band de oversteek maakt naar Europa.

De terugkeer wordt op 20 december gevierd met een optreden in Los Angeles. De groep ging in 2012 uit elkaar. Een jaar daarvoor speelden ze nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. De laatste show in Nederland dateert ook uit 2011. Destijds gaven de mannen optredens in de Melkweg en 013.

Check de bevestigingen voor Download Australia en Download Japan hieronder:

See you soon, Australia. Download Festival Australiahttps://rcl.ink/O24

Geplaatst door My Chemical Romance op Dinsdag 5 november 2019

See you soon, Japan. Download Festival Japan #DLJ2020https://www.downloadfestivaljapan.com/

Geplaatst door My Chemical Romance op Dinsdag 5 november 2019

My Chemical Romance

My Chemical Romance werd in 2001 opgericht in New Jersey, Amerika. De groep bracht in de tien jaar daarna vier studioalbums uit en scoorde hits met ‘The Black Parade’, ‘Teenagers’ en ‘Helena’. In 2010 kwam het vooralsnog laatste wapenfeit Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killtoys uit. Na jaren van stilte keert de band in 2020 terug.

In november werd de terugkeer aangekondigd met de bevestiging van een optreden in Los Angeles. Daarnaast werden er festivalshows in Japan en Australië bekendgemaakt. Of we ook nieuwe muziek of een Europese tournee mogen verwachten is vooralsnog onduidelijk.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.