Het beste van week 45: Iron Maiden naar Graspop, seizoen twee van De Festivalpodcast en meer

Iron Maiden
Foto: Rudy de Doncker

1. Eerste namen voor Graspop en start kaartverkoop

Afgelopen donderdag hoorden we voor het eerst van de Graspop organisatie. Behalve dat we komend jaar opnieuw een XL editie van het festival kunnen verwachten, werd ook de komst van Iron Maiden bekendgemaakt. Maar daar bleef het voor het Belgische festival niet bij: later deze week werd ook Judas Priest bevestigd en gaf de organisatie informatie over de kaartverkoop vrij.

2. De Festivalpodcast: Geruchtenseizoen! Welke artiesten zien we in 2020 op de festivals?

De geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren voor 2020, en dat betekent een tweede seizoen van De Festivalpodcast. Nadat Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) hun festivalroes anderhalve maand lang uit hebben kunnen slapen, pakken ze vanuit de KINK-studio de festival-draad weer op. Je favoriete podcast is weer helemaal terug van weggeweest!

3. Kensingtons festival CV: “De wildste nacht die we hebben gehad was op Sziget”

Afgelopen week spraken we met niet één, maar maar liefst twee bandleden van Kensington. Met frontman Eloi Youssef en drummer Niles Vandenberg blikten we terug op hun vetste festivalervaringen en vooruit op de toekomst van Kensington. En niet te vergeten hadden we het natuurlijk met ze over hun nieuwe plaat Time.

4. Iron Maiden dag voor Bospop naar Weert

De week zat bomvol nieuws rondom Iron Maiden; behalve dat de band werd aangekondigd voor Graspop, kondigden ze namelijk ook een tour aan, waarvoor onder meer Weert op de planning staat. Eerder werd al bekend gemaakt dat Bospop dit jaar een dag eerder het terrein opent voor een grote act, en nu is eindelijk bekend voor wie: Iron Maiden verzorgt donderdag 9 juli een concert in Limburg.

5. Poster Spotting: komt Tame Impala eindelijk naar Down The Rabbit Hole in 2020?

Ieder jaar is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk bijna nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: Down The Rabbit Hole 2020 met onder meer Tame Impala en The Strokes!

6. Eefje de Visser, MEROL en meer naar Eurosonic Noorderslag 2020

Het mag dan november zijn, maar dat betekent niet dat er geen festivals op de planning staan! Over twee maanden is het alweer tijd voor Eurosonic Noorderslag. Afgelopen donderdag maakte de organisatie maar liefst 11 nieuwe namen bekend, waaronder Pip Blom, Altin Gün en Eefje de Visser.

7. 8x wat we nooit meer vergeten van Sziget 2019

De festivalzomer ligt al weer een ruime tijd achter ons, de eerste bevestigingen voor komende zomer druppelen binnen en het aftellen naar Sziget 2020 is begonnen. Om alvast extra goed in de feeststemming te komen – en de heimwee nog eens aan te wakkeren – blikken we terug op de afgelopen editie van het Hongaarse festival Sziget. Dit zijn de 8 dingen die we nooit meer vergeten van Sziget 2019!

8. Firenze Rocks 2020 bevestigt Red Hot Chili Peppers

Het is alweer een tijdje geleden dat Red Hot Chili Peppers in de buurt te vinden was, maar de band komt in 2020 terug naar Europa! Afgelopen week maakte het Italiaanse Firenze Rocks de komst van de Peppers bekend, waarmee de kans dat we de heren komende zomer ook bij ons in de buurt zien aanzienlijk is.

9. 5 redenen waarom iedereen Coldplay wil zien in 2020

Met een nieuw album in aantocht dacht iedereen al aan een grootse tour van Coldplay. Helaas zit die er niet helemaal in. Toch meldde de bassist dat er zeker een paar shows op de planning staan, zoals op Global Citizen Festival. Stiekem hoopt iedereen dat het niet bij die paar shows blijft en dat we de mannen volgend jaar op verschillende festivals gaan zien. Waarom? Dat leggen we je haarfijn uit.

10. My Chemical Romance bevestigt eerste festivals

My Chemical Romance is terug! Nadat de band eerder deze maand aankondigde weer muziek te gaan maken, bevestigden Gerard Way en co. afgelopen week hun eerste shows. Tot nog toe gaat het om drie shows in Australië en Japan, maar uit eerdere bevestigingen bleek al dat de band grootse plannen hebben voor volgens jaar. Zou My Chemical Romance de oversteek maken naar Europa?

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!