Release Day: nieuwe albums van Milky Chance, Kensington en meer

Kensington © Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week kijken we naar de nieuwe platen van Milky Chance en Snoop Dogg, bespreken we het album van Kensington en werpen we een blik op de plaat van DJ Shadow.

Time – Kensington

Release Day

Kensington is ondertussen niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld, en ook daarbuiten blijven ze maar groeien. Met hun vijfde album, Time, zetten de Utrechters deze trend voort en gaan ze verder waar ze gebleven waren. De inspiratie voor deze plaat werd gevonden in de bossen van Canada. Na succesvolle, maar ook zeker drukke jaren vond de band het tijd om zich even terug te trekken. 2019 werd een jaar van reflectie en de Canadese natuur was de perfecte setting hiervoor. De band is er weer helemaal klaar voor, en dat is aan alles op deze langspeler te horen. Eerder deze maand spraken wij Kensington over dit album – en meer – in het Festival CV.

Mind The Moon – Milky Chance

Release Day

De carrière van Milky Chance kreeg in 2013 een bliksemstart door de wereldhit ‘Stolen Dance’, maar hierna heeft het duo zeker niet stilgezeten. Het is ondertussen al tijd voor de derde plaat van de Duitsers: Mind The Moon. Qua sound houden ze met dit album nog vast aan hun roots, maar ze nemen hier en daar wel wat uitstapjes. Zo starten we met het dansbare nummer ‘Fado’, dat zeker niet had misstaan op een van hun eerdere uitgaves. Om daarna verwend te worden met een mooie mix aan genres, die het tot een compleet geheel maken. Een frisse plaat, die zeker voor wat aanstekelijke hitjes gaat zorgen!

Our Pathetic Age – DJ Shadow

Release Day

Na 23 jaar muziek gemaakt te hebben, vindt DJ Shadow het tijd om zijn zesde album met de wereld te delen: Our Pathetic Age. De producer en multi-instrumentalist had geen tekort aan inspiratie, want hij heeft er een dubbelaar van gemaakt. Waar het eerste deel vooral bestaat uit instrumentale muziek, staat het tweede deel vol met rappers. Zo vinden we o.a. Run the Jewels, Ghostface Killah en Nas terug op dit deel. Ondanks de titel noemt DJ Shadow dit ”a hopeful and vibrant album”, waarin vooral vanuit een observerende rol naar de samenleving wordt gekeken.

I Wanna Thank Me – Snoop Dogg

Release Day

Snoop Dogg is ondertussen veel meer dan alleen muzikant, maar gelukkig brengt hij nog regelmatig een album uit. Deze week komt onze favoriete stoner met plaat nummer 15. Op I Wanna Thank Me maakt hij nog even extra duidelijk wie we nu precies moeten bedanken voor alle geslepen raps en hiphop die ter gehoren worden gebracht. Zoals we van hem gewend zijn, brengt hij ook weer genoeg vrienden mee. Op deze langspeler kunnen we onder andere luisteren naar features van Rick Rock, Chris Brown, Wiz Khalifa, DJ Battlecat, Slick Rick, Trey Songz en zelfs de in 2011 overleden Nate Dogg. Snoop bevestigt met deze plaat nog maar eens zijn kwaliteiten en levert weer een album van kaliber.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.