5 redenen waarom iedereen The Weeknd wil zien in 2020

De laatste Europese tour van The Weeknd dateert alweer uit 2017. The Weeknd heeft al twee nieuwe singles uitgebracht ‘Heartless’ en ‘Blinding Lights’ en is bezig met zijn nieuwe album Chapter 6. Laten we hopen dat die plaat snel klaar is en dat we The Weeknd in Europa gaan zien tijdens een nieuwe tour. Waarom? Dat vertellen we je graag!

1. Heel veel hits

The Weeknd Setlist Makuhari Messe 9-11 Hall, Chiba, Japan 2018, Asia Tour

Als we de laatste setlist van The Weeknds vorige tour bekijken, kunnen we ons weer verheugen op mooie shows. De zanger sleept je mee in zijn verhalen over liefdesverdriet, affaires en héél veel seks. Het optreden begint met een knaller: ‘Pray For Me’, de titelsong in samenwerking met Kendrick Lamar voor de film Black Panther. Daarna wordt meteen die andere grote hit gespeeld: ‘Starboy’. Een samenwerking met Daft Punk op het een na laatste album Starboy van The Weeknd. Hij sluit af met de wat intense nummers ‘The Hills’ en ‘Call Out My Name’, die zelfs bij The Weeknd zelf de nodige emotie losmaakt. Heftige, maar heerlijke afsluiters dus!

2. Nieuwe muziek

Het Album Chapter 6 is dus onderweg. Tot die tijd moeten we het doen met twee andere nieuwe nummers. Na meer dan een jaar stilte dropte mr. Tesfaye in drie dagen twee nieuwe singles: eerst ‘Heartless’ en daarna ‘Blinding Lights’. Het eerste nummer gaat over seks, drugs en geld en ligt in de de lijn van Starboy en minder in de melancholische lijn van My Dear Melancholy. Bij het tweede nummer hoor je een up-tempo beat met een vrolijke ondertoon, het recept voor een nieuwe hit!

3. Indrukwekkend decor

The Weeknd heeft voor Coachella 2018 een enorme sculptuur laten bouwen. Het is het gezicht van Abel Testfaye, de eigenlijke naam van de zanger, maar dan wel negen meter hoog. Op de 3D sculptuur wordt de mooiste lichtkunst geprojecteerd. Het kunstwerk is gemaakt door de Britse artiest Es Devlin. Ze is stage-designer geweest voor grote artiesten als Beyoncé, U2, Adele en Kanye West. En op Coachella dus ook voor The Weeknd. En aan bijzondere stage-attributen heeft The Weeknd sowieso nooit gebrek. Tijdens zijn laatste show in de Ziggo Dome hing er bijvoorbeeld een gigantisch ruimteschip boven zijn hoofd. Wat zal hij zijn komende tour uit z’n hoge hoed toveren?

4. Heftige emoties

Het nummer ‘Call Out My Name’ gaat over hoe de relatie met Selena Gomez eindigde. Dat was een zware tijd voor Abel Testaye en dat schuift hij niet onder stoelen of banken. Zodra hij dit nummer op het podium zingt, spatten de emoties er vanaf en die emotionele zanger grijpt je aan. Laat je meevoeren en zing luidkeels mee!

5. Maar ook veel energie

Maar bij de minder emotionele nummers gaat het dak er af bij The Weeknd. Hij geeft alles tijdens de up-tempo nummers en zweept het publiek op om mee te doen. Dat lukt dan ook aardig. Het publiek schreeuwt zo hard als het kan mee tijdens ‘Starboy’. Het nummer dat in 2016 uitkwam en gaat over succes maar ook over de keerzijde: het kan een artiest ook zwak maken. In die jaren daarna is The Weeknd er trouwens niet zwakker geworden, alleen maar sterker. En deze sterke man ziet iedereen dan ook graag terug in 2020!

The Weeknd

Photo: Szlezak

The Weeknd, artiestennaam van Abel Makkonen Testfaye, is een Canadese R&B-zanger. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een act van wereldformaat. In 2012 bracht de zanger zijn eerste compilatie-album The Trilogy uit. Dit was een collectie van nummers uit eerdere mixtapes. In 2013 kwam het debuutalbum Kiss Land uit maar hiermee wist de Canadees nog geen grote doorbraak te maken. Deze doorbraak kwam wel bij zijn tweede album Beauty Behind the Madness. Met name nummers als ‘The Hills’ en ‘Can’t Feel My Face’ deden het erg goed in de hitlijsten.

Sindsdien is The Weeknd een grote naam in de muziek, en zong hij op nummers van onder andere Kendrick Lamar, Beyoncé en Future. In 2016 had hij wederom een hit te pakken, met het nummer ‘Starboy’ van het gelijknamige album. Daarna bracht hij het album My Dear Melancholy uit. Het is ongeveer een jaar stil geweest rond The Weeknd en de laatste keer dat hij op Europese festivals stond was in 2018. Met twee nieuwe singles en een album in aantocht gaan we in 2020 waarschijnlijk nog veel van hem horen.