5 soorten acts die een festival kan boeken

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De line-up is misschien wel de belangrijkste factor van een muziekfestival. Het is voor veel mensen de bepalende factor om wel of niet te komen. Daarom is het van belang een gezonde mix van acts te hebben, om zo veel mogelijk mensen aan te spreken. Maar welke soorten festival artiesten kan een festival boeken? We zetten er 5 op een rijtje.

1. Bekende namen

Aan de bovenkant van de affiche kiest een festival er waarschijnlijk voor om bekende namen neer te zetten. Dit zijn de echte ticketverkopers: de acts die de meeste mensen trekken. Ze hebben vaak meerdere grote hits die grote groepen mensen mee kunnen zingen. Gegarandeerd een knaller als afsluiter.

2. Nieuw talent

Sommige mensen houden van ontdekken. Op zoek naar dat wat anderen nog niet kennen. Voor dit deel van je doelgroep is het slim om ook nieuw talent te boeken. Bijkomend voordeel is dat je voor een kleiner budget misschien wel heel veel kwaliteit in huis haalt. En dat je als festival later nog eens kunt opscheppen: weet je nog, al die jaren en al die albums geleden…

3. Nederlandse band

Een live band voegt altijd een extra dimensie toe aan performances. Wie houdt er niet van om een gitarist en zanger perfecte chemie met elkaar te zien hebben, of om een goede drumsolo te horen. Met een Nederlandse band op je event of festival laat je een onvergetelijke indruk achter bij je bezoekers.

4. Coverband

Een coverband speelt een uiteenlopend repertoire, met voor ieder wat wils. Ze weten als geen ander hoe ze een avond moeten opbouwen en geven daarom 100% feestgarantie voor een festival.

5. DJ

Een festival kan eigenlijk niet zonder dj. Ze zijn op veel verschillende manieren in te zetten, bijvoorbeeld om tussen verschillende acts plaatjes te draaien of gewoon als op zichzelf staande act. De dj is super flexibel: het kan putten uit ongeveer beschikbare muziek met een paar drukken op de knop. Sommige dj’s draaien in een specifiek genre, andere dj’s draaien van alles door elkaar om het iedereen naar de zin te maken. De keuze is reuze!