Melt 2020 strikt Michael Kiwanuka, Róisín Murphy en meer

Michael Kiwanuka
Photo: Olivia Rose

De eerste namen voor Melt 2020 zijn bekend. Het Duitse festival krijgt volgend jaar hoog bezoek van onder meer Michael Kiwanuka, Bicep en Róisín Murphy. Het festival vindt twee weken na Down The Rabbit Hole en Rock Werchter plaats. Daarmee zijn de aangekondigde namen goeie kanshebbers voor beide festivals.

Naast bovenstaande acts zijn onder meer Floating Points, Fatima Yamaha en Rüfüs Du Sol van de partij. Check alle bevestigingen voor Melt 2020 in onderstaand overzicht:

 • Afrodeutsche
 • Alli Neumann
 • Alyona Alyona
 • Ama Lou
 • Bakar
 • Bicep (live)
 • Channel Tres
 • Earthgang
 • Ellen Allien
 • Fatima Yamaha
 • Floating Points (live)
 • Folamour
 • Franc Moody
 • Haiyti
 • Jayda G
 • Job Jobse
 • Keke
 • Kummer
 • Marcel Dettmann B2B DJ Stingray
 • Mashrou Leila
 • Michael Kiwanuka
 • Partiboi69
 • Paula Temple
 • Polo & Pan
 • Prospa
 • Róisín Murphy
 • Rüfüs Du Sol
 • Skee Mask B2B Stenny B2B Zenker Brothers
 • TNGHT
 • Two Feet

Michael Kiwanuka

De oorspronkelijk Londense soulzanger Michael Kiwanuka sleepte in 2012 de BBC Sound of the Year Award binnen. Winnaars van de award worden gezien als veelbelovende artiesten waar we nog veel van gaan horen. Michael Kiwanuka bewees zichzelf in de jaren erna als terechte winnaar. De Londenaar scoorde onder meer met ‘Cold Little Heart’ een wereldhit en staat ook op menig festival zijn mannetje. Met zijn recent uitgebrachte album KIWANUKA gaat de zanger weer op tour en doet onder meer Melt, Oya Festival en Latitude Festival aan.

Melt 2020

Melt festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Ditmaal op de muziek van onder meer Bicep, Rüfüs Du Sol en Michael Kiwanuka. Naast de dansbare line-up is ook het festivalterrein meer dan de moeite waard. Melt won afgelopen zomer nog onze Festival Award voor beste locatie!

 • Locatie: Gräfenhainichen, Duitsland
 • Datum: 17-19 juli 2020
 • Kaartverkoop: dagtickets € 74,-; weekendtickets vanaf € 124,95
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen