Toen De Staat een bosrave gaf op Down The Rabbit Hole 2015

Down The Rabbit Hole 2015
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Tijdens je eerste festival was het blokkenschema waarschijnlijk nog heilig, maar de ervaren festivalganger weet dat de beste feestjes niet op het programma staan. Dat bewees ook De Staat tijdens Down The Rabbit Hole 2015. Dit is het waargebeurde verhaal van hoe De Staat het jonge festival betoverde met een geheime bosrave.

De Staat en Down The Rabbit Hole

Voordat we de context van de legendarische bosrave goed kunnen begrijpen, is het belangrijk om de relatie tussen De Staat en Down The Rabbit Hole te begrijpen. Het terrein waar Down The Rabbit Hole elk jaar plaatsvindt, de Groene Heuvels, ligt slechts een paar kilometer buiten Nijmegen. Niet zo vreemd dus, dat de organisatie regelmatig samenwerkt met de meest relevante band van de stad.

De Staat Torre Florim
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Nog voordat De Staat definitief doorbrak bij het grote publiek met hun album O was het al dikke mik met DTRH. Sterker nog: samen met een fanfare verzorgde De Staat de officiële opening van de eerste editie van het gloednieuwe festival, wat ze dus de eerste Down The Rabbit Hole act ooit maakte. Sindsdien is de Nijmeegse band nog vaak teruggekeerd naar de Groene Heuvels, vaak met een unieke of bijzondere show.

(Niet zo) geheime bosrave

Zo ook in 2015, de tweede editie van Down The Rabbit Hole. De Staat verkocht nog geen Afas Live uit, ze stonden nog niet als headliner op Lowlands, ze stonden niet eens op de line-up van Down The Rabbit Hole. Toch gingen er al snel geruchten rond onder de konijntjes. Er zou diep in de nacht, diep in het bos iets bijzonders gebeuren, en Nijmegen’s darlings zouden er iets mee te maken hebben.

Zo kwam het dat een hele meute nieuwsgierige festivalgangers iets na vrijdag middernacht op zoek gingen in het bos. En wie zoekt, die vindt. De avonturiers worden beloond met een heuse bosrave waar niemand minder dan Torre Florim de scepter zwaait. Betoverd door de oldschool gabberhits en een magische lichtshow verzamelden de konijntjes zich rond het kleine podium en klommen ze in de bomen.

Anno 2015 had de iconische circle pit zijn intrede nog niet gedaan, maar ook tijdens deze bosrave vormde ‘With Doctor’ het absolute hoogtepunt van de set. Achteraf gezien vormde deze geheime rave zelfs één van de onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2015

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 26-27 juni 2015
Tickets Niet meer beschikbaar.