Best Kept Secret overweegt volledig vegetarisch voedselaanbod

1073
BKS 2019 food
Photo: Festileaks

Best Kept Secret overweegt het volledige voedselaanbod op het terrein vegetarisch te maken. Dat vertelde festivaldirecteur Maurits Westerik in de Festivalpodcast vanaf Eurosonic Noorderslag 2020.

Maurits licht zijn opmerking over het vegetarische aanbod verder toe: “Het zou me niet verbazen als wij dat zo gaan insteken, omdat het zo veel scheelt. (…) Je ziet dat het je volledige uitstoot als festival enorm omlaag brengt.” Beperk je daar je bezoekers niet te veel mee? “Het zijn maar drie dagen in een jaar.”

Bij eerdere edities probeerde Best Kept Secret het publiek al een duw in de goede richting te geven. “Dat werkt heel goed. We zetten bijvoorbeeld de vegetarische opties expres bovenaan de food line-up. Mensen lezen altijd van boven naar beneden. En als ze dat met trek bekijken kiezen ze toch eerder iets vegetarisch.”

Ook op het terrein proberen ze het publiek een beetje te sturen, vertelt Maurits verder: “De Karma Shaorma (een aanbieder van vegetarische shoarma, red.) hebben we op de hoek gezet waar een podium en toiletgroep samen komt. Dan is het makkelijker om zoiets te kiezen.” Wel benadrukt hij dat dit met alle foodtruck ondernemers besproken wordt.

In de nieuwste aflevering van de Festivalpodcast schuiven vier festivals aan om te praten over actuele thema’s, waaronder – uiteraard – duurzaamheid. Benieuwd naar het volledige gesprek? Luister hier de Festivalpodcast vanaf Eurosonic Noorderslag 2020. Of check hier de overige hoogtepunten uit het gesprek.

Import-Utrechtse. Houd van fruitbiertjes, feestjes en mijn Festileaks-collega's. Verder luister ik het liefst naar Radiohead, Childish Gambino en Jorja Smith. Sta binnen het team, vanwege mijn grote kennis van alles achterklap, ook wel bekend als Maloulevard.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.