Concert-app Gigit lanceert app voor Android

Goed nieuws voor Android-gebruikers graag hun concerten gemakkelijk bij willen houden. Vandaag heeft concert-app Gigit een versie voor Android-telefoons uitgebracht.

In de app kunnen concertliefhebbers de concerten die zij bezoeken opslaan, beoordelen en delen met vrienden. Een sociaal netwerk voor concertgangers dus. Je voegt de concerten toe aan de zogenoemde Liveline, waarmee je gewoon gebruik kan maken van de database van Podiuminfo. Hiermee kan je gemakkelijk zien hoeveel concerten of festivals je hebt bezocht, hoe je het vond en eventueel ook met een foto erbij. 

Wie een Apple-telefoon in bezit heeft, kon al sinds juli 2019 gebruik maken van de app. “Het was een test om te kijken of concert- en festivalgangers eigenlijk wel zaten te wachten op een app als Gigit”, vertelt mede-initiatiefnemer Jannis van den Heuvel. Het bleek een succes te zijn. Inmiddels staan er ruim 10.000 concerten in de app. Gigit heeft daarnaast twee wekelijkse items op KINK en gaat starten met een podcast met Radio Veronica-dj Giel Beelen.

Gigit is te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.