Politie verklaart Pinkpop 2023 als ‘bijzonder rustige editie’

Photo credit: Nikki Born /Festileaks

Het was een rustige editie, Pinkpop 2023, laat de politie weten. Ondanks een paar aanhoudingen is het festival rustig en in goede banen gelopen.

De politie laat weten na afloop van het festival weekend dat er maar enkele aanhoudingen zijn geweest. In totaal zijn er zeven personen aangehouden. Elk van de zaken had te maken met kleinere dingen zoals openbare dronkenschap, belediging en een kleine mishandeling. Ondanks deze zeven incidenten vindt de politie dat het ‘bijzonder rustig’ is verlopen.

Aangiftes

Tijdens en na het festival zijn enkele aangiftes gedaan bij de politie. Deze aangiftes gaan voornamelijk over inbraken bij tenten, zakkenrollers, gestolen fietsen en gestolen kentekenplaten. Dit zijn nou eenmaal dingen die je krijgt op drukke plekken waar veel alcohol wordt gedronken zegt de politie. Gelukkig was er dit jaar een goeie samenwerking tussen de handhavers van de gemeente, verkeersgeleiders en de politie zodat alles voor de tienduizenden bezoekers soepel heeft kunnen verlopen.

Pinkpop 2023

Het was een weekend vol mooie optredens. De legendarische Red Hot Chili Peppers mocht zondag het festival afsluiten. The Script deed een emotioneel eerbetoon aan overleden gitarist Mark Sheehan waar het veld bijna stil van werd. En tweede vrouwelijke headliner ooit P!nk vloog spectaculair door de lucht op het hoofdpodium. Al met al een mooi festival weekend is het geweest. Ook maakte het festival op de valreep van zondag avond de data voor volgend jaar bekend. Zet 21, 22 en 23 juni 2024 maar vast groots in de agenda.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.