Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de songteksten van The Strokes?

694
The Strokes

The Strokes komen na lange tijd weer naar de Lage Landen. Met optredens op Best Kept Secret en Rock Werchter kan de zomer niet snel genoeg komen. Laatst vroegen we al naar jullie favoriete tracks van de band, maar hoe goed kennen jullie de teksten van de Amerikanen eigenlijk? Tijd om dat te testen in de Lyric Quiz!

Meer weten over Best Kept Secret 2020? Check onze speciale festivalpagina met informatie over ticketverkoop, line-up, camping en ander nieuws.

The Strokes die een bezoek brengen aan Nederland en België, dat zien we niet vaak. De band maakt dit jaar een ronde langs meerdere Europese festivals en komt ook nog eens met een nieuw album. Voor fans van de band genoeg om naar uit te kijken dit jaar. Maar dan moet je natuurlijk wel goed beslagen ten ijs komen. Of je de band nu op Best Kept Secret of Rock Werchter gaat zien, als echte fan kun jij alles meebrullen. Toch? Bewijs het maar! Doe de Lyric Quiz en stel je kennis op de proef.

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. Tot nu! In 2021 keert de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Dat wordt sowieso abnormaal genieten!

Best Kept Secret 2020

Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden.

Grote headliners met aan de onderkant van de poster nog heel veel te ontdekken: dat typeert de line-up van dit festival. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Door het coronavirus kan BKS in 2020 niet plaatsvinden. Voor komende zomer stonden o.a. The StrokesThe National, Massive Attack, Fontaines D.C. en Metronomy op het affiche.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The Strokes, Pearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Wel opent het festival gedurende de hele maand juli de zomerbar op het terrein. Hier kunnen 400 man optredens bekijken van Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart.