Dit vinden jullie van de eerste Lowlands namen

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Gisteren werden onder meer The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Stormzy bekendgemaakt voor Lowlands 2020. Maar wat vinden jullie eigenlijk van de eerste drop? Wij maken de balans op.

Na maanden wachten was het moment gisterenochtend eindelijk daar: de eerste namen voor Lowlands 2020. Het festival pakte groots uit met maar liefst 55 bevestigingen. Naast bovengenoemde namen staan onder andere Lewis Capaldi, Sam Fender en Foals op de planken in Biddinghuizen.

Maar wat vinden jullie eigenlijk van de Lowlands line-up tot nu toe? Wordt het komende zaterdag vechten om tickets? Wij checkten jullie reacties op de bekendmaking.

Het enthousiasme is groots

Nadat de namen gedropt zijn, stromen de enthousiaste reacties binnen. Sommigen kunnen eindelijk hun grote idool zien waar ze al jaren op wachten, sommigen zijn gewoon blij met de algehele line-up. Wat de reden ook mag zijn, het volk is blij.

Vooral de komst van één persoon doet stof opwaaien

Een heel, heel groot deel van al die enthousiaste reacties gaat eigenlijk maar om één ding: de band Hollywood Vampires staat op Lowlands. En daarmee dus niemand minder dan Johnny Depp. Voor velen is dit reden genoeg om tickets te scoren.

Sommigen missen iets…

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. Veel reacties bevatten de vraag wie nu eigenlijk de headliners voor Lowlands zijn. Want ondanks alle mooie bevestigingen is dat voor velen toch nog niet helemaal duidelijk. Gelukkig resulteert dit dan wel weer in een hoop leuke memes om van te genieten.

https://www.instagram.com/p/B8JN3TqlP36/

De voorbereidingen zijn alvast begonnen

Het mag dan nog meer dan een half jaar duren voor het zo ver is, maar met de eerste aankondiging zijn ook de eerste voorbereidingen toch echt van start gegaan. Zo is het vooral tijd voor goede voornemens op het gebied van muziek. Want dit jaar gaan we natuurlijk écht van tevoren naar de artiesten luisteren en verruilen we geen optredens meer voor bier. Klinkt deze uitspraak je toevallig bekend in de oren van de voorgaande 12 keer dat je naar Lowlands ging?

Maar niet iedereen is even enthousiast

Toch is niet iedereen even blij met de line-up. Nee, zelfs Johnny Depp haalt hen niet over (?!). Sommigen hebben nog enige twijfels over Lowlands 2020. Gelukkig worden er komende tijd nog genoeg nieuwe artiesten bevestigd, die hen misschien wel naar Lowlands 2020 trekken.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Janne Paardekooper

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.

Meer van Janne