The Weeknd op 27 oktober naar Ziggo Dome

The Weeknd
Photo: Szlezak

Fans van The Weeknd opgelet! De zanger heeft zijn wereldtournee bekendgemaakt en hij komt daarmee langs de Ziggo Dome.

De show staat gepland op 27 oktober gepland. Hij keert na drie jaar eindelijk terug naar Nederland. Hiermee is een show op de Nederlandse festivals echter wel uitgesloten. Tijdens bijvoorbeeld Pinkpop en Lowlands speelt de Canadees nog in Noord-Amerika. Check de officiële bevestiging onder dit bericht. Zijn tour brengt hem ook langs België. 26 oktober staat hij op de planken van het Sportpaleis in Antwerpen. Maar waarom zou je eigenlijk naar de zanger moeten gaan? Wij geven je vijf goede redenen!

The Weeknd heeft ook onthuld dat zijn nieuwe album After Hours gaat heten en dat die 20 maart uitkomt. Er zijn inmiddels al drie singles van het album uit, waarvan ‘Blinding Lights’ al een enorme hit is. De eerste single ‘Heartless’ werd geproduceerd door Metro Boomin. De meest recente single ‘After Hours’ kwam op 19 februari uit. Het is nog niet bekend welke nummers verder op het album zullen staan.

After Hours komt ruim drie jaar na de release van zijn laatste album Starboy. Hierop werkte hij samen met onder meer Kendrick Lamar, Lana Del Rey en zelfs Daft Punk. In de tussentijd konden zijn fans wel vermaakt worden met de EP My Dear Melancholy,.

The Weeknd

The Weeknd, artiestennaam van Abel Makkonen Testfaye, is een Canadese R&B-zanger. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een act van wereldformaat. In 2012 bracht de zanger zijn eerste compilatie-album Trilogy uit. Dit was een collectie van nummers uit eerdere mixtapes. In 2013 kwam het debuutalbum Kiss Land uit, maar hiermee wist de Canadees nog geen grote doorbraak te maken. Deze doorbraak kwam wel bij zijn tweede album Beauty Behind the Madness. Met name nummers als ‘The Hills’ en ‘Can’t Feel My Face’ deden het erg goed in de hitlijsten.

Sindsdien is The Weeknd een grote naam in de muziek, en zong hij op nummers van onder andere Kendrick Lamar, Beyoncé en Future. In 2016 had hij wederom een hit te pakken, met het nummer ‘Starboy’ van het gelijknamige album Starboy. Daarna bracht hij het album My Dear Melancholy, uit. Het is ongeveer een jaar stil geweest rond The Weeknd en de laatste keer dat hij op Europese festivals stond was in 2018. Met drie nieuwe singles en album After Hours in aantocht gaan we in 2020 waarschijnlijk nog veel van hem horen.