Advertisement
Best Kept Secret
Tickets
10-12 juni 2022
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland

Festivalconcert: toch nog genieten van The Strokes

The Strokes

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirusMaar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: The Strokes!

The Strokes speelt – als het doorgaat – komende zomer op Best Kept Secret. En dat is bijzonder, want het zou de eerste show op Nederlandse bodem in veertien jaar zijn. Verder staat de band op Rock Werchter en Sizget. Maar door het coronavirus lijkt de festivalzomer in gevaar te komen. Sziget heeft al een verklaring gegeven dat iedereen zijn geld terug krijgt, mocht het festival niet doorgaan. Best Kept Secret en Rock Werchter volgen de officiële maatregelen op vanuit de overheid en stellen dat gezondheid voorop staat. Is er dan toch nog een beetje licht aan het einde van de tunnel? Dat wel, want in april brengt The Strokes een nieuw album uit, dus daar kunnen we sowieso van genieten! Maar of het met die Nederlandse show goedkomt durft niemand met zekerheid te zeggen.

https://www.instagram.com/p/B9sYOZNpTuy/

Maar als jullie niet naar The Strokes kunnen deze zomer, dan brengen wij The Strokes naar jullie! Dat doen we met de de spectaculaire show van de New Yorkers op Lollapalooza Argentina in 2017. Het was op dat moment, met een publiek van 90.000 man, hun grootste optreden ooit. Iedereen ging compleet uit hun dak en dan vooral bij de grote hits als ‘Reptilia’, ‘Last Nite’ en ‘You Only Live Once’. Hierdoor is de band wel drie keer terug het podium op gekomen. Dus geniet hieronder van het optreden en doe alsof je zelf op die festivalweide staat tussen alle enthousiaste bezoekers!

Live op Lollapalooza Argentina 2017

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €109. Combitickets vanaf €215. Kopen