Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de songteksten van Massive Attack?

Massive Attack

Komende zomer staat er voor Massive Attack een festivaltour op de planning. In juni komen de heren bij ons langs en staan ze op Best Kept Secret. Ben jij al helemaal klaar voor de komst van het duo?

Het mag dan nog even duren tot het zover is, met voorpret kun je nooit vroeg genoeg beginnen. Over drie maanden staat Massive Attack op Best Kept Secret 2020 – als het doorgaat natuurlijk, dus het is hoog tijd om de nodige songteksten er alvast eens bij te pakken. Ken jij al je favoriete nummers van de triphoppioniers al uit je hoofd, of moet je misschien nog even oefenen? Test het in onderstaande Lyrics Quiz!

Massive Attack

Massive Attack is ruim 30 jaar geleden ontstaan uit het hiphopcollectief The Wild Bunch en heeft door de jaren heen diverse formaties, maar ook samenwerkingen gekend. Het debuutalbum Blue Lines wordt na de release in 1991, positief onthaald door de pers en is leverancier van hun enige Nederlandse nummer 1 hit: ‘Unfinished Sympathy’. Samen met de opvolgers Protection en Mezzanine definiëren de triphoppioniers de Britse Bristol Sound van de jaren negentig door het gebruik van vertraagde hiphopbeats, trippy sferen en soepele vocalen – vaak gefluisterd in plaats van gezongen. 

In 2014 stond Massive Attack voor het laatste op een Nederlands festival: Pitch. In 2020 zal de band een dubbeldebuut maken: nog nooit eerder was de groep te zien op Best Kept Secret. Daarnaast wordt het de eerste keer dat ze zullen gaan touren per trein in een poging om klimaatverandering tegen te gaan.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de triphop helden? Dan heb je geluk! We hebben jullie favoriete nummers namelijk samengevoegd in een Spotify Playlist.