Matt Bellamy en Miles Kane starten supergroep The Jaded Hearts Club

Photo: Wilko Wilkinson

Matt Bellamy, Miles Kane en Graham Coxon bundelen de krachten om een supergroep te vormen. De groep heet The Jaded Hearts Club en heeft haar eerste single ‘Nobody But Me’ uitgebracht.

De supergroep bestaat naast Matt Bellamy (Muse), Miles Kane (The Last Shadow Puppets) en Graham Coxon (Blur) ook nog uit Nic Cester (Jet) en Sean Payne (The Zutons). The Jaded Hearts Club komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder traden de heren al op onder de naam Dr. Peppers Jaded Hearts Club Band, waarmee ze over de hele wereld optredens gaven met covers van met name The Beatles. De naam is dan ook een verwijzing naar het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Matt Bellamy en co. kregen in deze vorm al bezoek van Paul McCartney, waarmee ze samen de plaat ‘Helter Skelter’ speelden. Check de beelden hieronder.

Nu heeft de groep ook haar eerste single uitgebracht. Met Miles Kane als zanger brengen de heren in de vorm van ‘Nobody But Me‘ een eigen versie uit van het gelijknamige nummer van The Isley Brothers uit 1962.

Afgelopen zomer waren zowel Matt Bellamy als Miles Kane nog op de Europese festivals te zien. Zo stond Matt Bellamy met Muse onder meer op Rock Werchter. Miles Kane was onder andere te vinden op Pinkpop. Komende zomer komt de Brit naar Rock Werchter.