Muse naar Rock Werchter 2019

Muse 2018

Muse is de afsluiter van Rock Werchter 2019. De vierde headliner staat hiermee vast, na eerdere bevestigingen van The Cure, P!nk en Mumford & Sons.

Het hing al een tijdje in de lucht. De Britse rockband maakte de afgelopen periode verschillende tourdata bekend waarin veel Europese plaatsen aangedaan worden, zoals het Nijmeegse Goffertpark. België stond nog niet tussen deze tourdata, al verzekerde de band tijdens een uitzending van Studio Brussel dat een Belgische show niet zou uitblijven. Muse was in 2015 voor het laatst te bewonderen op de weide van Werchter.

Het festival vindt volgend jaar voor de 45e keer plaats. Nu de eerste bevestigingen voor het Vlaamse festival binnendruppelen kunnen de fans zich klaarmaken voor de kaartverkoop. Vanaf 26 oktober kun je je verzekeren van een ticket.

De afgelopen periode gingen er al veel geruchten rond over de mogelijke headliners van komend festivalseizoen. Ook maakte een fan al een fictief affiche voor het festival. In hoeverre de geruchten waar zijn, zullen we waarschijnlijk snel weten.

Muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. De achtste plaat Simulation Theory verschijnt in november van dit jaar.

Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer twee jaar geleden; in 2016 deed Muse Lowlands aan. Zien we de band volgend jaar weer terugkeren op een Nederlands of Belgisch festival?

Rock Werchter 2019

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. De headliners van 2018 waren groter dan groots: Gorillaz, Queens of the Stone Age, The Killers, Jack White, Pearl Jam, Nick Cave en Arctic Monkeys. Met de 45e editie op komst, zal de organisatie weer alles uit de kast moeten halen om voorgaande edities te evenaren, of zelfs te overtreffen.

Met de bevestiging van The Cure is in ieder geval de eerste stap gezet. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.