Firenze Rocks verwacht onder meer Guns N’ Roses terug in 2021

745
GNR

Firenze Rocks verwacht de line-up van 2020 met onder meer Guns N’ Roses door te kunnen schuiven naar 2021. Dit zou betekenen dat de band rond de tijd van Pinkpop weer op de festivalweides staat.

Ook Firenze Rocks is dit jaar geannuleerd vanwege het coronavirus. De organisatie maakte dit bekend in een statement. Hierin staat bovendien dat tickets voor 2020 geldig blijven voor 2021. Daarnaast geeft het festival aan erop te vertrouwen dat de line-up van dit jaar bevestigd wordt voor volgend jaar. Binnenkort volgt een officiële aankondiging.

Het Italiaanse festival stond gepland van 10 tot en met 13 juni. Op het affiche schitterden onder meer Red Hot Chili Peppers en Guns N’ Roses. Aangezien Pinkpop rond dezelfde tijd plaatsvindt als Firenze Rocks, is er een kans dat sommige artiesten ook terugkeren in Landgraaf. Gisteren maakte het Limburgse festival de terugkomst van Red Hot Chili Peppers in 2021 al bekend. Guns N’ Roses stond voor 2020 gepland als afsluiter van de Pinkpopzondag. Staan de heren straks ook op het affiche van Pinkpop 2021?

Guns N’ Roses

GNR

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991). Chinese Democracy is de meest recente plaat, deze verscheen in 2008. De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar negen keer eerder een optreden in Nederland.

Firenze Rocks 2021

Firenze Rocks
Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt volgend jaar voor de derde keer gehouden. Het ‘festival’ bestaat eigenlijk uit drie grote, losse concerten met elk zijn eigen headliner en nodige supportacts. Voor de editie in 2020 stonden onder meer Red Hot Chili Peppers, Guns N’ Roses en Green Day op het programma. De organisatie verwacht dat deze line-up doorschuift naar 2021.

  • Locatie: Florence, Italië
  • Datum: nog niet officieel bekend
  • Tickets: tickets van 2020 zijn geldig voor 2021
  • Voor meer info check je de officiële festivalwebsite.
Joëlle van Wissen
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Samen met Irene in te huren voor een avond slettendisco vol goedkope hits. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.