Pinkpop 2021 strikt Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

De organisatie van Pinkpop 2021 maakt de eerste naam bekend. Red Hot Chili Peppers staat op het podium van het Limburgse festival.

Begin maar weer met aftellen, want Pinkpop 2021 maakt de eerste naam voor de volgende editie bekend. Voor de fans van RHCP is het een blij weerzien. De band stond namelijk gepland voor de 2020 editie, die door het coronavirus geen doorgang meer vindt. Gelukkig keert de groep volgend jaar terug naar Landgraaf. Dat is te lezen op de website van de band. Ook heeft het festival zelf het nieuws bevestigd.

Met deze kersverse act belooft het, zoals de organisatie het zelf zegt, een memorabele editie te worden. Of er andere acts van de line-up van dit jaar doorschuiven naar 2021 is nog niet bekend. Wie kijkt er al naar uit naar volgende zomer?

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen