Linkin Park werkt aan nieuwe muziek

Linkin Park
Linkin Park

Het lijkt erop dat we nieuwe muziek van Linkin Park mogen verwachten. In een interview laat bassist Dave Farrell weten dat de band nieuwe muziek aan het schrijven is.

Drie jaar na de dood van frontman Chester Bennington, lijkt Linkin Park aan nieuwe muziek te werken. Farrell vertelt dat de heren voor het uitbreken van het coronavirus nieuwe muziek hadden geschreven. Door het virus kan de band op het moment niet samenkomen om er verder aan te werken. Vandaar dat de leden voornamelijk zelfstandig vanuit thuis ideeën uitwerken. De bandleden hebben regelmatig meetings via Zoom om even samen te lunchen en ‘Hallo’ te zeggen.

Nog geen concrete datum dus, maar we lijken te mogen hopen op nieuwe muziek van Linkin Park.

Linkin Park

Linkin Park

Linkin Park werd opgericht in Californië in 1996. In 2000 brak de band door met het debuutalbum Hybrid Theory. Door de jaren heen werden een hoop belangrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder diverse Grammy’s en MTV Awards. Songs als ‘In The End’ en ‘Numb’ staan te boek als ware festivalklassiekers. In 2017 kwam het meest recente album uit, One More Light. Daarmee deed de band onder andere nog Rock Werchter aan. Enkele weken later pleegde frontman Chester Bennington zelfmoord. Sindsdien bleef het stil rond de groep.