Rammstein op 3 augustus 2021 naar Nijmeegs Goffertpark

841
Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Rammstein heeft deze week de nieuwe data van de Europese tour bekendgemaakt. De Duitse metalband doet dinsdag 3 augustus 2021 als voorlaatste halte het Nijmeegse Goffertpark aan.

De band heeft hiernaast nog veel meer inhaaldata gepresenteerd. Zo starten de mannen hun tour op 22 mei in Leipzig en staat het laatste optreden gepland op 7 augustus 2021 in het Belgische Oostende. Optredens op festivals als Pinkpop, Graspop en Rock Werchter zijn hiermee zo goed als uitgesloten.

De Nijmeegse gig was al lang uitverkocht. Kaarten voor de geannuleerde show in 2020 blijven automatisch geldig in 2021. Als tickethouder hoef je dus niks te doen om volgend jaar alsnog te headbangen op knallers als ‘Deutschland’ en ‘Links 2 3 4’.

Heb je nog geen kaartje en wil je er toch bij zijn? Houd dan het platform Fansale in de gaten. Tickethouders die niet kunnen gaan in 2021, hebben de mogelijkheid hun toegangsbewijzen op een veilige manier te verkopen via deze website van Eventim. De organisatie regelt een compleet nieuw ticket voor de nieuwe eigenaar en verklaart het oude ticket ongeldig.

Voor een overzicht van de volledige Europese tour in 2021 kun je terecht op de website van Rammstein.

Rammstein

Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. In 2019 stond de groep ook nog in De Kuip. Afgelopen jaar stonden er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Deze shows worden volgend jaar ingehaald op 4 juli (Nijmegen) en 3 augustus 2022 (Oostende).

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.