Concert Rammstein uitgesteld tot 2021 vanwege coronavirus

Rammstein 2019
Photo: Olaf Heine

Het Rammstein-concert dat op 10 juni plaats zou vinden in Oostende wordt tot nader orde uitgesteld vanwege het coronavirus. Dit liet de burgemeester weten in een krantenbericht.

Rammstein zou aanstaande zomer optreden in het recentelijk geopende evenementenpark De Nieuwe Koers in Oostende. Het concert bleek erg populair, alle kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht. In totaal werden er zo’n 45.000 fans verwacht. In verband met de maatregelen omwille van het coronavirus wordt dit concert nu echter verplaatst naar een latere datum in 2021. Op dit moment zoekt de organisatie nog naar een geschikt moment.

Till Lindemann, de zanger van de band, kampt momenteel bovendien met hevige gezondheidsproblemen. Hij werd op de intensive care opgenomen met een hevige longontsteking. Eerder dacht men dat het om corona zou gaan, maar dit nieuws werd later ontkracht. Het verplaatsen van het concert geeft de zanger dus ook wat meer tijd om in alle rust te herstellen.

Of dit besluit ook gevolgen gaat hebben voor het concert in Nijmegen, dat voor 24 juni op de planning staat, is nog onbekend. Ook dit concert is al lang en breed uitverkocht.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rammstein

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om de band niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zeven studioalbums uit, waarvan het meest recente werk in 2019 uitkwam.

Ondanks het gegeven dat de band niet zo vaak nieuwe albums uitbrengt, laten de heren hun fans niet in de steek. De muzikanten touren ook zonder nieuwe muziek langs de festivals, al hebben de metallegendes het de laatste jaren meer voorzien op stadions. De groep speelde de afgelopen jaren op onder andere Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. Afgelopen zomer stond de band ook nog in De Kuip. Dit jaar staan er concerten gepland in Nijmegen en het Belgische Oostende. Van het optreden in Oostende is inmiddels echter al bekend dat deze wordt uitgesteld naar 2021.