Green Day haalt 23 juni 2021 concert in Groningen in

Green Day 2019
Photo: Pamela Littky

De Amerikaanse band Green Day heeft alle optredens van de Hella Mega Tour een nieuwe datum gegeven. Zo is nu ook de nieuwe datum voor het optreden in het Stadspark in Groningen bekendgemaakt.

Green Day zou eigenlijk als onderdeel van de Hella Mega Tour samen met Fall Out Boy en Weezer, op zondag 14 juni het podium betreden in Groningen. Dit optreden is nu verplaatst naar woensdag 23 juni 2021, omdat er tot minstens 1 september geen concerten plaats kunnen vinden vanwege het coronavirus. Het optreden dat de drie poppunkbands zouden verzorgen in het Sportpaleis in Antwerpen is verplaatst naar maandag 20 juni 2021.

Eerder gekochte kaarten zullen ook voor de nieuwe datum op 23 juni 2021 geldig blijven. Heb je nog geen kaarten? Dan kun je ze hier nog aanschaffen. Festivalbezoekers opgelet! Het concert vindt nu dus een dag na Pinkpop 2021 plaats.

Green Day

green day
Photo: Felisha Tolentino

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbraak kende de band weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Green Day mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Hun dertiende plaat Father of All… kwam in februari 2020 uit. Dit album zouden ze voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de Hella Mega Tour. Hierbij zouden ze ook Weezer en Fall Out Boy meenemen. Helaas kon deze tour dit jaar geen doorgang vinden door het coronavirus, maar in 2021 wordt de tour alsnog ingehaald.