Green Day, Weezer en Fall Out Boy naar Nederland in 2020

Green Day, Pinkpop
Photo: Frank Maddocks

Rocklegendes Green Day, Weezer en Fall Out Boy doen Nederland aan tijdens hun gezamenlijke Hella Mega Tour. De bands staan zondag 14 juni samen op het podium in Stadspark Groningen.

Tot genoegen van vele fans behoort ook ons kikkerlandje tot de landen die zijn opgenomen in de Hella Mega Tour, waar de bands op zondag 14 juni de bühne delen in Stadspark Groningen. Drie dagen later zijn ze tevens te bewonderen in Sportpaleis Antwerpen. De kaartverkoop van het unieke evenement in de noordelijke hoofdstad start zaterdag 20 september om 10:00 via Ticketmaster. De prijs van een ticket bedraagt € 66,80.

Het was al een tijdje onrustig rondom Green Day, met hardnekkige geruchten over nieuw materiaal dat deze zomer mogelijk het licht zou zien. Met de aankondiging van de Hella Mega Tour kwam er een eind aan alle geheimzinnigheid in de vorm van mysterieuze flyers, de lancering van een nietszeggende website en allerlei cryptische hints op social media. Het hoge woord is er uit: Green Day doet samen met collega-rockers Weezer en Fall Out Boy verscheidene landen aan met hun Hella Mega Tour. Er wordt ook nog een vierde act toegevoegd aan de dag, maar deze is op dit moment onbekend.

De vorige Nederlandse passage van Green Day was een gig op Pinkpop in 2017, en het laatste werk van de mannen verscheen in 2016. Een jaar later brachten ze wel nog Greatest Hits: God’s Favorite Band uit, maar het was dus alweer een tijdje geleden dat de heren iets van zich hadden laten horen. Met een knallende reputatie wat betreft live-optredens belooft de aanstaande tour echter een bijzondere belevenis te worden, dus zorg dat je erbij bent!

Green Day

De Amerikaanse band Green Day is één van de grootste punkrockbands ter wereld. De band, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie. De band scoorde veel hits, waaronder ”Boulevard Of Broken Dreams”, ”When I Come Around” en ”Basket Case”. Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016. In 2017 speelden de heren nog op Pinkpop. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy’s op zak en lijken de bandleden nog lang niet klaar met hun artiestenbestaan. Tijdens hun aanstaande Hella Mega Tour doen ze verscheidene landen aan samen met collega-rockers Weezer en Fall Out Boy.