Rock Werchter 2020 toch deels open

6838
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Hoewel de Belgische festivalzomer afgelast is, gaat Rock Werchter in 2020 toch gedeeltelijk open. Van 2 tot 5 juli kunnen 200 mensen op het terrein in Werchter terecht.

Het Belgische festival opent begin juli de zomerbar op de North West Walls site. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vinden er concerten plaats van Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart. Daarnaast wordt op zondag een live tv-show uitgezonden. Emma Bale, Glints, SONS, Eefje de Visser en Arno geven dan een optreden. Er mogen steeds 200 personen het veld op. Ook kan je online via RWTV de beste concerten uit de geschiedenis van het festival bekijken.

Tijdens het Werchter-weekend wil het festival fondsen verzamelen voor LIVE2020. Dit is een solidariteitsfonds voor de livemuzieksector, die door het coronavirus hard geraakt is. Om hiervoor geld in te zamelen zijn verschillende initiatieven opgezet. Zo lanceert Rock Werchter een lijn exclusieve merchandise, waarvan een deel naar LIVE2020 gaat.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The Strokes, Pearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Wel opent het festival gedurende de hele maand juli de zomerbar op het terrein. Hier kunnen 400 man optredens bekijken van Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart.