Dit waren de 8 beste en gekste gerechten van Electric Castle 2019

625
kwartelei
Photo: Sam Kragtwijk/Festileaks

In 2018 werd Electric Castle uitgeroepen tot de koningin van het festivaleten. Daarom namen we vorig jaar de proef letterlijk weer op de som en checkten wat het Roemeense festival in 2019 jaar te bieden had. Van deze zeven unieke gerechten loopt het water je geheid in de mond!

1. Kwarteleimarshmellows

Ongetwijfeld het meest unieke gerecht op Electric Castle: de kwarteleitjes van KOHONES. Dit uit China afkomstige lekkernij is de ideale snack voor tussendoor. Eigenaar Razvan vertelt dat de kleine eieren van de kwartel niet alleen weinig calorieën en cholesterol bevatten, maar ook veel luchtiger smaken. Hierdoor snaai je er gemakkelijk dertig van weg zonder vol te raken. Die bewering is niet uit de lucht gegrepen, aangezien de kleine eitjes een luchtige, marshmallowachtige textuur hebben. En met de garnering van kaas en lente ui ook nog eens verdraait lekker!

2. Italiaanse bitterballen

Electric Castle

Bij het woord ‘bitterbal’ begint menig Nederlander al te kwijlen. Dat de Italianen hier ook dol op zijn, is minder bekend. Maar bij Arrosticini hebben ze de perfecte combinatie gevonden. Ze zijn er in vier verschillende smaken, risotto met varkensvlees, mozzarella en truffel, twee soorten olijf, een vegetarisch en eentje met schapenvlees. De perfecte combi van de Italiaanse en Nederlandse keuken.

3. Raclette

Voor de echte kaaskoppen op Electric Castle is daar Raclette Caravane. Hier bewijzen ze dat kaas eigenlijk overal op kan. Aardappelen, champignons, tomaat en zelfs meloen. You name it, they’ve got it. Het proces ziet er daarnaast ook nog eens tof uit. Er ligt een halve kaas onder een warmtelamp te smelten waardoor de heerlijkste geuren zich over het plein naast de Courtyard die moeilijk te weerstaan zijn.

4. Hongaarse donut

Electric Castle

Maar de Oost-Europese keuken kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Lángos is een geliefde snack in deze contreien en lijkt op een gefrituurde pizza. Het is echter deeg op aardappelbasis die kort is gefrituurd. Het heeft in de verte iets van een zoete oliebol. Anders dan deze Nederlandse snack kan je bij RoscoVan je Lángos met allerlei soorten beleg krijgen. Zoet met chocola of hartig met ham en kaas. Ideaal voor zowel lunch als dessert.

5. Calamarifrietjes

Wie ‘s nachts heeft geprobeerd te Hengelen At A Bitch – maar geen succes heeft gehad – komt er de dag erna bij de Drunken Squid achter dat er nog meer vissen in de zee zijn. Het betreft hier niet de ietwat ongeduldige Roemeense kassabediende, maar hun gefrituurde Calamari. Dikke kneiters van inktvisringen en tentakels, die doordat ze niet te lang zijn gefrituurd, nog een lekkere bite hebben. Voor 30 lei (6 euro) heb je een puntzak waar zelfs een Belg jaloers op zou worden en je met z’n tweeën maar net doorheen komt.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

6. Cheesecake op een stokkie

Electric Castle

Voor de zoetekauw heeft Electric Castle ook genoeg te bieden. Als je niet let op een calorie’tje meer of minder zijn de cheesecake popsicles van Cheesecake Pops. Het ziet er precies zo uit zoals het klinkt en smaakt precies zoals je verwacht. Zoet, hartig en verdomd lekker.

7. Homemade breakfast/lunch/diner van de Lidl

Electric Castle

Hoewel de Oost-Europese prijzen een stuk lager liggen dan die van andere festivals is het niet goedkoop. Gelukkig is daar aan gedacht en kan de skere doe-het-zelver zijn eigen kostje maken. Na voordelig je boodschappen te hebben gedaan bij de Lidl pop-up supermarkt op het festivalterrein (geen alcohol helaas) kan je er vlak naast op de barbeque’s je eigen vijfsterren diner bereiden. Wat het wordt is helemaal aan jezelf…

8. Lokale lekkernijen

De meest authentieke voedselkraampjes kom je echter pas tegen als je het terrein afloopt. De lokale bevolking rondom het terrein heeft massaal voedsel- en drankkraampjes opgezet waar de hongerige festivalganger een goedkope versnapering kan halen. Sommigen hebben zelfs de tuin omgetoverd tot terras en bieden volwaardige service voor een schijntje. Zo kan je er vlees halen, staat er om de 10 meter een verkoopster met gebakken maiskolven, dit wordt erg veel verbouwd in de regio, en staat er verscholen in een hoekje een lief echtpaar hun zelfgestookte palínka te verkopen voor 6 lei (1,20 euro) per shotje.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.