Electric Castle 2018 wint Festival Award voor ‘Beste Eten & Drinken’

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Ruim 5.000 festivalbezoekers beoordeelden festivals door heel Europa op zes vaste categorieën. Electric Castle (Roemenië) wint de Festival Award voor ‘Beste Eten & Drinken’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards.

1. Electric Castle (8,9)

Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Electric Castle heeft een flink aanbod als het op eten aankomt. Van Roemeens tot Japans en van Mexicaans tot aan Indisch, het is er allemaal. Stuk voor staat er overal iets lekkers op het menu, en dat voor een zacht prijsje. Ook komt Electric Castle de zoetekauw tegemoet met gerechten die soms regelrecht uit Willy Wonka’s Chocoladefabriek hadden kunnen komen. Tel daarbij nog een breed aanbod aan drank en speciaalbieren, een dagelijks georganiseerde brunch en een Lidl die nog goedkoper is dan de supermarkt bij jou in de buurt. Een welverdiende eerste prijs dus!

Lees hier het hele Festivalrapport

2. Best Kept Secret (8,8)

Foto: Jokko (BKS 2018)

De eet- en drinkkeuze is reuze op Best Kept Secret! Naast de typische festivalfoods zoals friet, pizza en burgers zijn er ook een hele hoop spannendere opties. De insectenburger, vegetarische pita gyros en natuurlijk de beruchte frikandellenvlaai; niks is te gek op Best Kept Secret. Ook de veganisten onder ons kunnen makkelijk het weekend door, er is meer dan genoeg keuze aan veganistische foodtrucks. Naast het vele eten kan je je bekertje met water vullen op de wc’s, iets waar veel bezoekers gebruik van maken.

Lees hier het hele Festivalrapport

3. Lowlands (8,7)

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Op Lowlands vind je de ene na de andere culinaire hoogstandjes. Het eten is niet alleen ontzettend ruim in aanbod, maar kwalitatief ook súper lekker. Er is voor ieder wat wils! Voor de vleesliefhebber is er overheerlijke spareribs met marinade van buitenaardse kwaliteit. Voor de vegetariërs pompoen van de barbecue. Liever iets zonder gluten? Dan zijn er ook heerlijke pasta’s. Maar ook de ouderwetse snacks zoals friet en frikandellen mogen niet ontbreken. De frituur pruttelt hier zoals ‘ie dat nergens anders doet.

Lees hier het hele Festivalrapport

4. Down The Rabbit Hole (8,3)

DTRH18 publiek
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Down The Rabbit Hole biedt de festivalfoodie een ware ontdekkingstocht. Iedereen die de tijd neemt, wordt verrast door het diverse aanbod van festivalvoer voor zowel de omnivoor als de vegetariër. Koreaans, Spaans, Antiliaans, Zuid-Amerikaans; de hele wereld lijkt vertegenwoordigd in Beuningen. Ook veel bekende foodtrucks zoals De Bourgondiër en De Friethoes zijn op Down The Rabbit Hole aanwezig. Genoeg aanbod voor de feestkonijntjes.

Lees hier het hele Festivalrapport

5. Pukkelpop (8,3)


Pukkelpop kende naast de welbekende eetkraampjes, ook de Food Wood. Voor wie geen zin heeft in een frietje kan terecht bij één van de twintig foodtrucks. Hongerige bezoekers genieten van het aanbod en de prijzen zijn niet hoger dan op de rest van het terrein.

Lees hier het hele Festivalrapport

Over de Festileaks Festival Awards

Festivalacts top 100
Credits: Rockstar Photographers

Op 44 festivals verspreid door heel Europa vroegen reporters van festivalwebsite Festileaks minimaal 100 festivalgangers naar een rapportcijfer voor de 6 belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken en logistiek. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2018 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Roskilde, Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. De festivalwebsite is in 2018 genomineerd voor Website van het Jaar.

Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.