Dour 2021 presenteert A$AP Rocky en extra dag main stage

116
A$AP Rocky
Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Een nieuwe naam voor Dour 2021: volgend jaar staat A$AP Rocky op de planken in The Last Arena. Bovendien zet het festival de main stage al op woensdag vol artiesten.

Ook A$AP Rocky gaat volgend jaar weer touren. Dour kondigt de komst van de rapper aan via hun website. Aangezien de editie in 2020 niet doorgaat, wordt de main stage The Last Arena al vanaf woensdag in gebruik genomen. Normaal gezien programmeert de organisatie de main stage van donderdag tot en met zondag. Dit jaar is dat dus een dagje meer en staat A$AP Rocky de eerste dag op het hoofdpodium. Hij zou dit jaar zijn gemiste optreden van 2019 inhalen, maar dit kan door de afgelasting van het festival niet doorgaan. Het optreden haalt hij dus volgende zomer in.

Daarnaast laat de organisatie weten morgenmiddag nog een nieuwe act bekend te maken. Eerder maakte het festival al een handvol namen bekend, waaronder Amelie Lens, Angèle, Modeselektor en The Black Madonna.

A$AP Rocky

Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP Mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. 

Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op WOO HAH! te zien. In 2019 zou Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, eigenlijk een grote festivaltour doen. Deze plannen werden echter verstoord doordat hij gearresteerd werd in Zweden op verdenking van mishandeling, waardoor hij onder meer Melt en Open’er moest afzeggen. Ook het optreden op Lowlands is lange tijd onzeker geweest in afwachting van de uitspraak op 14 augustus, maar dit ging gelukkig toch door. In 2021 staat de rapper onder meer op Dour.

Dour 2021

Dour Festival
Noël Schuurman/Festileaks

Dour is het grootste muziekevenement van Franstalig België. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om een van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, diverse programmering met grote namen, maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er ook voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

In 2019 stonden onder andere Skepta, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo op het affiche. Voor aankomende editie zijn onder meer A$AP Rocky, Amelie Lens en Modeselektor aangekondigd. Ook wordt in 2021 het hoofdpodium al op woensdag in gebruik genomen.

  • Locatie: Dour, België
  • Datum: 14-18 juli
  • Tickets: € 165,- voor vijf dagen, inclusief camping
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.