A$AP Rocky komt inhalen op Open’er en Dour 2020

Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

A$AP Rocky wordt bevestigd door Open’er én Dour 2020. De show op eerstgenoemd festival is vooral interessant voor Down The Rabbit Hole. Mogen we de rapper ook verwachten op de Groene Heuvels?

Twee festivals maken tegelijkertijd de komst van A$AP Rocky bekend. Op donderdag 2 juli betreedt hij het podium van Open’er 2020 in Polen, waar onder meer ook Thom Yorke en Taylor Swift staan. Met deze bevestiging is er een kans dat hij ook naar Down The Rabbit Hole komt. Het Beungingse festival staat in hetzelfde weekend op de agenda.

A$AP Rocky is ook bevestigd als headliner voor Dour Festival 2020 in België, waar hij de meteen de eerste naam op het affiche is is. Zo krijgt A$AP Rocky volgende jaar zijn herkansing. Afgelopen zomer zou hij namelijk ook al de podia van Dour en Open’er betreden, maar vanwege een arrestatie ging dit niet door. Hij werd toen aangehouden op verdenking van ernstige mishandeling. Een maand later ging zijn show op Lowlands wel gewoon door.

A$AP Rocky

A$AP Rocky
Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Rakim Mayers, oftewel A$AP Rocky, is één van de belangrijkste rappers van het moment. In 2011 brak de Amerikaan door met zijn single ‘Peso’. Zijn eerste album, Long.Live.A$AP (2013), was meteen raak. In 2019 werd een aantal van zijn shows afgelast vanwege een arrestatie. Hij werd aangehouden op verdenking van mishandeling. Wel stond hij een maand later op Lowlands. Zijn nieuwste single ‘Babushka Boi’ dateert uit augustus dit jaar. Komende zomer gaat hij zijn gemiste festivaltour van dit jaar inhalen. A$AP Rocky is back!

Dour 2020

Dour is het grootste muziekevenement van Franstalig België. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om een van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, diverse programmering met grote namen, maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er ook voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Dit jaar stonden onder andere Skepta, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo op het affiche. Voor aankomende editie is A$AP Rocky vooralsnog de enige bekende naam.

  • Locatie: Dour, België
  • Datum: 15-19 juli
  • Tickets: €170,- voor vijf dagen, inclusief camping
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was op Dour? Lees dan ons festivalrapport.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Janelle Monae
CKay
Aphex Twin
Tickets Kopen