EXIT Festival 2020 gaat tóch niet door

407
Photo: Lotte Spek Photography

Voor EXIT Festival 2020 valt alsnog het doek. Het Servische festival vindt deze zomer toch geen doorgang, terwijl de organisatie het evenement aanvankelijk juist had uitgesteld. Het risico op een grootschalige uitbraak van het coronavirus wordt namelijk nog te groot geacht door de overheid, ook in augustus.

De organisatie maakt via Facebook bekend dat het festival dit jaar niet doorgaat. In het statement zegt EXIT dat de gezondheidssituatie rondom COVID-19 in Servië intussen niet verbeterd is. Omdat de gezondheid en veiligheid van de bezoekers voorop staan, is besloten het festival af te gelasten. Daarnaast laat de organisatie weten aan het eind van de maand de data voor volgend jaar te publiceren. Ook volgt er binnenkort informatie over wat er met de reeds bestelde tickets gebeurt.

Begin juni liet de organisatie weten dat het feest toch doorging. EXIT leek het enige festival te zijn dat in 2020 doorging. In overleg met de premier werd het Servische festival naar midden augustus verschoven. De capaciteit zou verlaagd worden en enkele gedeeltes van het terrein zouden niet open zijn. Met deze definitieve annulering zijn deze plannen uiteraard ook van de baan.

EXIT Festival 2020

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

EXIT zou komende zomer voor de twintigste keer van start gaan. Het vierdaagse festival wordt jaarlijks gehouden in het Fort van Petrovaradin. Elke jaar weet de organisatie kleppers van namen te strikken. In 2019 stonden onder meer Charlotte de WitteThe CureSofi Tukker en Skepta op het affiche. In 2020 gaat het Servische feest echter niet door.

  • Locatie: Novi Sad, Servië
  • Datum: 13 – 16 augustus
  • Tickets: kaartjes kosten je € 110,-.
  • Meer informatie vind je terug op de website van het festival.
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.