Festileagues: Dit is de uitslag van de DTRH Audioquiz!

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Op wat in 2020 de Down The Rabbit Hole-zaterdag had moeten zijn, maakten bijna 50 Festileagues-teams hun agenda vrij voor de DTRH Audioquiz. Het was zwoegen, het was ploeteren, het was zweten, maar uiteindelijk kan er maar één de beste zijn. Bij deze presenteren we de uitslag van de meest uitdagende Festileagues opdracht tot nog toe.

50 nummers van artiesten die de line-up van Down The Rabbit Hole vorm zouden geven, werden in het konijnenhol gegooid. Ze kwamen er vervormd, duivels, draaierig en geflipt uit. Aan de dappere deelnemers van Festileagues de taak om de nummers binnen 12 uur te herkennen in deze vervormde brei. Elke juiste combinatie van titel + uitvoerend artiest was één punt waard.

De reacties

Makkelijk was het niet, dat bleek al vrij snel uit de berichten die binnenstroomden via de Festileagues-chat. “nou deze opdracht is nie te doen”, aldus Punkz. Ze kregen bijval van TeamGEIT die deze opdracht “echt geen doen” vond. Een paar uur later kwam Ultrafoxy met het treffende bericht “Ook wij zijn al uren bezig zonder al te veel resultaat. Kansloos haha”, die op hun beurt werden aangevuld door YJJDR2020 die ook “gigantisch te struggelen” zaten.

“We zijn op vakantie in Berlijn en al uren bezig. Ik vind het prachtig, deze krakers horen erbij”

Terwijl de avond langzaam zijn intrede deed gaven sommige teams er de brui aan, zoals team GLITTERGARNITUUR: “we zijn er helemaal klaar mee, tijd om de frituur aan te zwengelen”. Gelukkig waren er ook teams die de lol ervan in bleven zien. Een afgevaardigde van team Zuiderzee liet bijvoorbeeld weten dat een deel van onze groep woest was: “We zijn op vakantie in Berlijn en al uren bezig. Ik vind het prachtig, deze krakers horen erbij. Vakantie om nooit te vergeten.”

Top 10 teams

Maar wat leverde al dat gestruggle uiteindelijk op? We laten jullie niet langer in spanning. Dit waren de 10 teams die het beste scoorden:

  1. VoesjéPinkieTartaar – 35 punten
  2. DuaSwift – 33 punten
  3. De Stokertjes – 32 punten
  4. Puntjesdag – 32 punten
  5. Beerfest – 29 punten
  6. GLITTERGARNITUUR – 29 punten
  7. The Emanny – 26 punten
  8. Team Impala – 24 punten
  9. Bestkeptsecret – 24 punten
  10. Kratje – 24 punten

De juiste antwoorden

Dit was zonder twijfel de moeilijkste opdracht die de Festileagues-competitie tot nu toe heeft gezien. Een 12-uur durende loop van 50 schelle, irritante, frustrerende, net-wel-net-niet herkenbare nummers. Die frustratie komt nu eindelijk tot een einde. We hebben alle nummers die we totaal verpest hadden in ere hersteld en samengevoegd tot een DTRH Spotify-playlist. We kunnen jullie beloven: deze luisterervaring zal een stuk prettiger zijn.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen