Advertisement

Festileagues: de competitie tot nu toe

DTRH Frank Carter Publiek
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De zomer van je leven als hoofdprijs, wie zou daar niet voor strijden? De fanatiekelingen van Festileagues doen al weken lang hun uiterste best om zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Hoe is deze felle competitie tot nu toe verlopen?

Indian Summer is natuurlijk hét seizoen voor de Indie Lovers. Na Team Linde Met Een E de lijst uit gedribbeld te hebben, beten zij zich lang met een bovenmenselijke vasthoudendheid vast op de vierde plek. Van Linde is een tijdje niks meer vernomen en ook Indie Lovers heeft ondertussen weer wat plekjes moeten vrijgeven, maar met de aankomende Rock Werchter Quiz kunnen ze weer genoeg driepunters maken of hun tegenstanders met een slam dunk het nakijken te geven.

Scheuren met De Sjaenies

De Sjaenies waren na de eerste week uitstekend bezig. Hoewel ze volgens hun bio graag lam worden met festivalvrienden, wisten ze toch door de dopingcontrole heen te komen en zich een weg te banen naar de eerste plaats. Na de pitstop bij Pinkpop en Mañana Mañana om (speciaalbier) te tanken waren ze nog steeds van de partij in de ranglijst. Hoewel een goed ontbijt helpt tegen de kater, veegden ze meedogenloos Voor Spek en Boner van de vijfde plek af. Momenteel verdedigen De Sjaenies hun vijfde positie met enkele uitstekend uitgevoerde DTRH en Rock Werchter opdrachten. Kunnen zij bij de Rock Werchter quiz de boost krijgen die ze nodig hebben om met driehonderd kilometer per uur door het Festileagues-parcours te scheuren?

Geknok van De Stokertjes

Over grote snelheden gesproken: De Stokertjes schoten deze week met een duizelingwekkende snelheid van de tweede naar de eerste plaats. Met deze inhaalslag degradeerden ze team Never Gonna Quiz You Up van goud naar zilver. Ondertussen is laatstgenoemde afgedaald naar een achtste plaats, waardoor De Stokertjes alleen nog maar naar boven hoeven te kijken. Alhoewel, Zuiderzee zit hen op de hielen en kan met een goede links-rechts-combinatie nog steeds voor een knock-out zorgen.

Zeilende Zuiderzee

Hoewel het water in kwestie nogal ver van Limburg af ligt, scoorde Zuiderzee opvallend goed in de Pinkpop-week. Het team had de wind in de zeilen en waaide zo naar de derde plek. Het collectief vader en dochters rocken! deed zijn naam eer aan en voer in de Jera On Air-week Zuiderzee en de Stokertjes voorbij naar de eerste plaats. Nu wordt het een kwestie van alle zeilen bijzetten om die voorsprong uit te bouwen. Hoe lang zullen de vaders en dochters de goede koers blijven varen?

Wil jij kans maken op het gouden ticket voor 18 festivals?

De drie teams met de meeste punten hijgen in elkaars nek. Zoals al het geschuif in de lijst laat zien, kan het deze zomer nog alle kanten op. Zelfs de drager van de rode lantaarn, Pitt united, maakt nog kans op mooie prijzen, net als teams die nu nog instappen. Denk jij dat je met je festivalmaten de competitie naar je hand kan zetten? Schrijf je dan nu in!