Festileagues kleurt roze: dit zijn de winnaars van de Pinkpop-opdrachten

Pinkpop 2019
Foto: Monique Biermans / Festileaks

De strijd om een festivalzomer met 18 festivals is in volle gang. Regelmatig vallen er bonuspunten te verdienen voor de mooiste, leukste en meest creatieve inzendingen. Welke teams slepen de bonuspunten in de wacht voor de Pinkpop-opdrachten?

Nadat enkele weken geleden de bonuspunten voor de Festileagues Best Kept Secret-opdrachten zijn vergeven, maken we nu de winnaars van de Pinkpop-opdrachten bekend. Wie aan Pinkpop denkt, denkt aan roze. Logischerwijs vroegen we de teams zich dan ook van hun meest kleurrijke kant te laten zien. Van compleet ontwikkelde Pinkpop-mainstages tot aan de welbekende Amnesty-hoedjes: het was roze dat de klok sloeg. Daarnaast sloeg ook de biertrickshot-opdracht enorm aan. Maar wie gaan er met de bonuspunten vandoor?

Denk je dat jouw festivalsquad wel opgewassen is tegen de creativiteit van onderstaande teams en willen jullie graag naar 18(!) festivals in 2021? Geef je dan op voor Festileagues en ga de strijd aan! Bij de volgende deadline zijn er bonuspunten te verdienen bij Jera On Air en Indian Summer. Tijd om jullie slag te slaan!

Bouw de Pinkpop-mainstage na met roze voorwerpen

De opdracht voor de Festileagues-teams was simpel: tover de mainstage van Pinkpop om tot een roze extravaganza. Alles werd uit de kast getrokken om het podium maar zo roze mogelijk te decoreren: van flamingo’s en knuffels, tot roze gekleurde kaarsen, wc-borstels en vliegenmeppers. Aerosmith-frontman Steven Tyler zong het regelmatig en de winnaars kunnen het alleen maar beamen: “Pink is my favourite color”! Alle 43 inzendingen zijn zorgvuldig onder de loep genomen, waarna de jury tot de volgende top 10 is gekomen:

10. punkz (2 bonuspunten)
9. November Regen (4)
8. Eén pipo en drie rowans (6)
7. GLITTERGARNITUUR (8)
6. Schouten (10)
5. De druifjes (15)
4. De Pinkpopgangers (21)

3. Team down the covid hole (29 bonuspunten)

Wie vraagt om roze, kan roze krijgen! Met dit kleurrijke podium weet Team down the covid hole de derde plek te bemachtigen. De roze beer, spiraal en vliegenmepper en hun gelijkkleurige collega’s zijn goed voor maar liefst 29 bonuspunten. Dat tikt lekker aan!

2. TeamHuissen (38 bonuspunten)

Wie had voorspelt dat Metallica en roze kaarsen een gouden combi zouden zijn, was nu stinkend rijk geweest. Bij Festileagues is gelukkig alles mogelijk. Met deze ‘gewaagde’ combinatie en een prachtig versierde mainstage weet TeamHuissen de tweede plaats in de wacht te slepen. Daar horen maar liefst 38 bonuspunten bij, dat schiet lekker op.

1. The F*cking C*nts (50 bonuspunten)

Er is maar één team dat echt op de roze wolk mag plaatsnemen en dat is The F*cking C*nts. Hoewel de teamnaam misschien anders doet vermoeden, blijken de teamleden bijzonder gesteld op hun roze producten. Met een compleet roze podium, band én crew is de eerste plaats meer dan terecht. De 50 bonuspunten komen jullie kant op!

Maak je eigen roze Amnesty Pinkpop hoedje

Wie ooit op Pinkpop is geweest, zal zich de roze Amnesty-hoedjes vast en zeker herinneren. Het hoofddeksel maakte in 2000 zijn intrede op het Limburgse festival en is inmiddels net zo’n traditie geworden als een lekkere punt vlaai bij een kopje koffie. Hoog tijd om de Festileagues-teams hun eigen hoedje te laten ontwerpen. We ontvingen 41 prachtige exemplaren, waarvan de volgende tien het tot de bonuspunten hebben geschopt:

10. punkz (1 bonuspunt)
9. The Emanny (2)
8. Ultrafoxy (3)
7. De druifjes (4)
6. De Sjaenies (5)
5. The F*cking C*nts (8)
4. Schouten (12)

3. TeamGEIT (17 bonuspunten)

TeamGEIT bezet de derde plaats en strijkt toch maar mooi 17 bonuspunten op. Met dit fleurige hoofddeksel – inclusief de typerende Amnesty-kaars – zullen jullie zeker opvallen op het Pinkpopterrein. Mooi roze is niet lelijk!

2. Team Impala (23 bonuspunten)

De hoed van Team Impala is meer dan enkel een pronkstuk. Met een ingebouwd slaapmasker, lampje en vliegenmepper annex referentiepunt is de ‘Pinkphoed 2.0’ multifunctioneel. Daar houden we van! Wat goed doordacht is, moet ook beloond worden. 23 bonuspunten lijkt ons schappelijk.

1. Team Bestkeptsecret (30 bonuspunten)

Als er bonuspunten te verdienen zijn dan is Team BestKeptSecret er als de kippen bij. Bij de Best Kept Secret-opdrachten stonden ze al tweemaal op de hoogste trede. Daar komt nu een Pinkpop-overwinning bij. Multifunctionele hoedjes blijken de trend van 2020, want ook dit hoofddeksel heeft veel verrassingen in petto. Wat dacht je van een mondmasker, verrekijker en een handige bierhouder? Met het ‘Pinkpop-tover-hoedje’ zijn verloren vrienden, bier morsen en corona verleden tijd. Wij nemen onze hoed in ieder geval af: de 30 bonuspunten zijn voor jullie!

Laat je beste bier trickshot zien

Vele festivalfans zullen het zich nog wel herinneren: de leadzanger van John Coffey die op handen gedragen achteloos een biertje uit de lucht plukt en opdrinkt. Destijds (2015) een legendarisch trickshot, maar nu vijf jaar verder ligt de lat weer een stuk hoger. We vroegen de teams om hun meest gekke, fantastische en creatieve bier-trickshots op te sturen. Dat hebben we geweten! Van de 37 ingezonden meesterwerken zijn de volgende tien in de prijzen gevallen:

10. Ultrafoxy (1 bonuspunt)
9. YJJDR2020 (2)
8. Team Impala (3)
7. De Sjaenies (4)
6. Gurlznight For The Win (5)
5. De Pinkpopgangers (8)
4. vaders en dochters rocken! (12)

3. Team down the covid hole (17 bonuspunten)

Team down the covid hole bewijst maar eens te meer dat topsport een een lekker biertje op zijn tijd prima samengaan. Met uiterste precisie wordt de pretcilinder van de stok gefrisbeed, opgevangen en opgedronken. Net als pilsje in kwestie zijn wij wild enthousiast! Zeventien bonuspunten worden aan jullie puntentotaal toegevoegd. Lekker bezig!

2. November Regen (23 bonuspunten)

November Regen sleept met bovenstaande baltrickshot maar liefst 23 bonuspunten – of moeten we zeggen bonuspinten? – in de wacht. Onze jury zag meerdere uitvoeringen van deze truc voorbijkomen, maar vond de poging van November Regen het meest spectaculair. Die kunnen jullie in jullie zak steken!

1. Team Bestkeptsecret (30 bonuspunten)

Tja, wat zullen we zeggen… daar zijn ze weer! Na de hoedjesopdracht toont Team Bestkeptsecret zich ook uiterst bedreven in het opgooien en opdrinken van een goudgele rakker. Met een prachtige worp weten ze met behulp van een fust het bierblik te katapulteren, dat vervolgens na enkele duizelingwekkende omwentelingen bedreven wordt opgevangen en genuttigd. Met bijpassende muziek van onze Amerikaanse zeerotten van Flogging Molly is het bierfeest compleet. Wederom 30 punten voor jullie, chapeau!