Festileagues: de mooiste, origineelste en beste inzendingen rondom Best Kept Secret

190

De strijd om een festivalzomer met 18 festivals is in volle gang. Vandaag maken we bekend wie er vandoor gaan met de bonuspunten van de Best Kept Secret opdrachten van Festileagues.

Een heuse primeur binnen FestiLeagues: teams konden voor het eerst bonuspunten verdienen door hun creatieve kant te laten zien. Vandaag onthult Festileagues de tien meest creatieve, originele en bijzondere inzendingen van de Best Kept Secret opdrachten.

Denk jij dat jij en jouw festivalsquad wel aan onderstaande teams gewaagd zijn en willen jullie ook graag naar 18(!) festivals in 2021? Geef je dan op voor Festileagues en ga de strijd aan! Bij de volgende deadline zijn er bonuspunten te verdienen bij Pinkpop en Mañana Mañana. Genoeg kansen om verder in of uit te lopen dus!

Ontwerp je eigen BKS-podium: de EIGHT

In de eerste opdracht gingen de Festileagues-teams aan de slag met een nieuw podium voor Best Kept Secret. Van hoogstaande Paint creaties tot Lego bouwwerken, niets was te gek voor de festivalsquads. De teams gingen aan de slag met de programmering, de looks van het nieuwe podium en de locatie op het terrein. Alle 49 inzendingen zijn zorgvuldig bestudeerd en de jury kwam tot de volgende top 10:

10. De Huppelende Hertjes (1 bonuspunt)
9. De Pinkpopgangers (2)
8. Zuiderzee (3)
7. TeamGeit (4)
6. Team Huissen (5)
5. The F*cking C*nts (8)
4. Team Linde met een E (12)

3. Team Zwaar Metaal (17 bonuspunten)

Bij Team Zwaar Metaal moet er gedanst worden. Nina Kraviz en Charlotte de Witte starten de nacht op en met Netsky, Noisia en Pendulum gaat de Best Kept Secret bezoeker door tot in vroege uurtjes. Met een fantastische Minecraft animatie om alle ideeën te laten zien zijn de 17 bonuspunten zeer verdiend!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

2. De Stokertjes (23 bonuspunten)

Get on your dancing shoes bij de EIGHT van De Stokertjes! Het nieuwe podium vind je in de bossen tussen TWO en FIVE en biedt podium aan de beste talenten uit de lage landen. Het podium lijkt op een boomhut waar Nederlandse en Belgische bands het dak eraf spelen. Met een unieke bar is de EIGHT van De Strokertjes the place to be op Best Kept Secret! Wil je meer weten over het fantastische podium, check dan de volledige inzending van De Stokertjes.

1. Team Bestkeptsecret (30 bonuspunten)

Dat team Bestkeptsecret los zou gaan op deze opdracht was te verwachten. De fans van het Brabantse festival maakten van de nieuwe EIGHT ‘The Floating Treehouse’. Ja echt, een drijvend podium in het meer van Beekse Bergen. Bezoekers van het podium kunnen op bootjes genieten van acts als Eddie Vedder, Michael Kiwanuka en Sharon Van Etten. Het idyllische podium met deze droom line-up en uitvoering krijgt de volle 30 bonuspunten!

Creëer je eigen Best Kept Secret-foodtruck

Best Kept Secret staat niet alleen bekend om uitstekende muziek. Ook de food line-up van het Brabantse festival is een heus uithangbord. Het festival steekt in op duurzaamheid en vega(n) eten en ging daardoor aan de haal met de Festileaks Festival Award voor Beste Eten & Drinken 2019. In deze opdracht mochten de teams van Festileagues daar hun bijdrage aan leveren en hun eigen Best Kept Secret foodtruck ontwerpen. De meest originele inzendingen met de meeste bonuspunten vind je hieronder:

10. YJJDR2020 (1 bonuspunt)
9. DuaSwift (2)
8. Indie Lovers (3)
7. Dancing Queens (4)
6. Schouten (5)
5. Team Huissen (8)
4. Beerenburg Tigers (12)

3. The Emanny (17 bonuspunten)

The Emanny zorgt voor een heuse tosti experience in Tosti’s on Tour. Bij Emma, Anna en Nynke mag je zelf jouw ideale tosti bouwen met klassieke ingrediënten als kaas en tomaat. Ben je avontuurlijker ingesteld, dan kun je gaan voor verrassende keuze als oreo’s. Ben je niet zo’n keukenprinses, ga dan voor een van de hartige specials van Tosti’s on Tour. Benieuwd hoe je ze maakt? Ook dat laat The Emanny zien. Daarmee zijn de 17 bonuspunten dikverdiend!

2. The F*cking C*nts (23 bonuspunten)

Tijdens een festival heeft iedereen zin om te snacken, maar je wil ook niet te ongezond leven. De Snacktuin van The F*cking C*nts is jouw favoriete foodtruck als dit een bekend dilemma is. Je kiest zelf je groenten en laat deze bereiden op een manier naar keuze. Ook een gebrek aan munten is geen probleem. Met lichamelijke arbeid kun je ook betalen: fiets om energie op te wekken of plant een nieuw stekkie en je kan toch genieten van een overheerlijk snacktuintje!

1. Team Bestkeptsecret (30 bonuspunten)

Dat Best Kept Secret het favoriete festival van dit team is, is te zien aan de overgave waarmee deze opdrachten zijn gemaakt. In een niet van echt te onderscheiden creatie laat het team zien de struggles van Best Kept Secret door en door te kennen. In Processie Bites neemt team Bestkeptsecret wraak op de processierups die het festival regelmatig teistert. Met een draai aan het rad beslis je welke burger of topping op jouw menu staat. Daarnaast is bij deze foodtruck de enige werkende anti-processierupsspray verkrijgbaar, al verlicht alcohol de klachten ook volgens de Festileagues deelnemers: wederom 30 bonuspunten!

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?