MOJO Concerts schrapt 43 banen

259
Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De coronapandemie raakt de evenementensector hard. MOJO Concerts heeft een reorganisatie aangekondigd en moet 43 banen schrappen.

De grootste concertorganisator van Nederland neemt afscheid van een derde van het personeel. Dit gebeurt als gevolg van de aanhoudende coronacrisis. Eerder maakten ook de zalen AFAS Live en de Ziggo Dome bekend te moeten reorganiseren. Dat deze mensen moeten vertrekken, komt door het aflopen van de NOW-regeling. Dankzij deze regeling konden bedrijven, die door de crisis geen inkomsten meer hebben, het personeel doorbetalen. Deze regeling stopt echter op 1 oktober.

”We zijn een bedrijf met gepassioneerde mensen dat dagelijks geweldige evenementen organiseert waar jaarlijks twee miljoen bezoekers naar toe gaan. Alleen dan word je geconfronteerd met een virus dat de halve maatschappij stillegt waaronder ons bedrijf. We hadden gehoopt in september weer volledig aan de slag te kunnen maar dat is niet realistisch. Het gebrek aan concreet perspectief heeft ons doen besluiten om te reorganiseren”, aldus directeur van MOJO Concerts, John Mulder tegen 3voor12.

Dat de festivalsector veel te leiden heeft onder de coronacrisis is niets nieuws. Zo blijkt dat de kosten oplopen tot ongeveer 16,8 miljard dollar. Ook de poppodia kunnen de personeelskosten niet meer betalen. Onder andere Paradiso en 013 hebben hierdoor mensen moeten laten gaan.

Ik zou me eigenlijk volledig op m'n studie moeten richten. In plaats daarvan schrijf ik hier af en toe iets en ga ik zoveel mogelijk festivals/concerten af. Ik ben klein dus je vindt mij meestal op het balkon. Favoriete bands zijn De Staat, Green Day en Biffy f*cking Clyro.