15 quotes die je op ieder festival langs hoort komen

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Naast dat we de festivals missen, missen we natuurlijk ook alle mooie mensen die rondlopen op de weides. Elk festival is uniek op zijn eigen manier en trekt vaak ook een compleet eigen(zinnig) publiek aan. Toch zijn er dingen die je op ieder festival terughoort. Dit zijn 15 quotes die op ieder festival voorbijkomen.

1. “Waar staat mijn tent ook alweer?”


Je kent het wel. Festivalgangers die bij God niet meer weten waar hun tent nou ook alweer staat. Stond die nou bij die grote groene tent naast het paadje of toch achter die blauwe tent met die discolampjes?

2. “Wie heeft er nog munten?”


Jouw vrienden hebben hun munten alweer verbrast en vragen nu rond of jij nog munten hebt. Uit beleefdheid voel je in de broekzak, maar uiteraard heb jij ook allang geen bonnen meer. Dat wordt weer nieuwe halen.

3.“Heb ik nog genoeg tijd om bier te halen?”


Het dilemma dat door het hoofd van menig festivalganger spookt: bier halen en misschien het begin van het optreden missen of blijven staan, maar dan zonder bier. Je wil natuurlijk niet het begin van de show missen maar ook geen dorst krijgen. Lastig.

4. “Pssst, controleren ze tassen?”


Niemand heeft zin om kapitalen neer te leggen voor een drankje. Het meesmokkelen van eigen drank is dan ook zeker geen geval apart. Natuurlijk is het dan wel handig om te weten of de tassen gecontroleerd worden, voordat jij probeert je drankvoorraad het terrein binnen te krijgen.

5. “Mag ik je lege beker hebben?”


Jij zit lekker aan je pilsje en nog voordat je hem leeg hebt, krijg je al de welbekende vraag of iemand jouw beker mag hebben. Een beetje irritant, maar het festival wordt er in ieder geval wel schoner van.

6. “Tien jaar geleden, dat was pas een line-up.”


Op elk festival is wel een veteraan te vinden die al enkele decennia een trouwe bezoeker is. Natuurlijk moet deze persoon altijd even laten weten hoeveel beter het festival vroeger was.

7.“Ik hoop niet dat ik straks moet pissen”


De grootste angst van elke festivalbezoeker: moeten plassen terwijl jouw favoriete band je lievelingsnummer speelt. Breng je voor het optreden nog even een bezoekje aan het toilet of ga je jouw blaas weer op de proef stellen tijdens het optreden? Het blijft toch een duivels dilemma.

8. “De rij voor de WC is zooo lang!”


En als je dan eenmaal moet, ben je gelijk een halve dag kwijt aan wachten. *Zucht*

9. “Toiletpapier? Iemand?”


Ben je eindelijk aan de beurt, blijkt het nog meer tegen te zitten. Papier? Iemand?? Help?!?!

10. “Heb jij toevallig een peuk over?”


Een vraag die elke roker wel meerdere keren mag verwachten op een festival. Pas maar op wanneer je in een gulle bui bent, want dan is dat pakje zo leeg.

11. “Mag ik een slokje van je drinken?”

Je ontmoet altijd wel iemand die véél te hard gaat. Wees de barmhartige Samaritaan en help je naasten. Een slokje water kun je vast missen.

12. *Een willekeurige internetgekkie quote*

“Welke kleur traktor hedde gij?!” of “Jeroeeeeeen! Pas nou op!!!!”. De internetgekkies duiken ook regelmatig op de festivalweide op.

13. “MICHAEEEEEEEEEEEEEEEEEL”

Vooruit, het begon natuurlijk op Lowlands, maar inmiddels wordt er overal naar Michael omgekeken. Zoeken is overigens niet langer nodig, Michael is al gevonden.

14. “Waar is dat feestje?!”

Gevolgd door – je verwacht het niet – “hier is dat feestje!”.

15. “Aaah! Dit is mijn nummer!”


De drummer tikt vier tellen af. De bassist dropt dansbare grooves en de gitarist speelt die scheurende melodie. Enkele milliseconden later valt het kwartje. Dit is jouw jam! Je gilt het uit en valt je vriend(in) enthousiast in de armen. Jouw dag kan echt niet meer stuk!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2013

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 21-23 juni 2013
Tickets Niet meer beschikbaar.