Engeland pakt uit met coronaproof openluchtconcerten voor 2500 man

Sam Fender

Festivals met grote groepen mensen zijn door het coronavirus bijna niet voor te stellen. In Engeland hebben ze hier iets op gevonden. Afgelopen week gaf Sam Fender een openluchtconcert voor maar liefst 2500 mensen.

De bezoekers van het concert werden verdeeld over vijfhonderd platforms met plek voor vijf mensen. Tussen alle platforms zit twee meter, zodat de Engelse coronamaatregelen nageleefd worden. Sam Fender is niet de enige in de coronacrisis op deze manier concerten geeft. De komende weken staan onder meer Two Door Cinema Club, Supergrass en The Libertines nog op de planken.

Dat mensen toe zijn aan festivals en openluchtoptredens blijkt wel uit de reacties op social media. Uitspraken als ”Epic” en ”Amazing” verschijnen in de meeste reacties op het concert. Daarnaast geven mensen aan dat het festival ”briljant georganiseerd is”.

Overigens is niet iedereen lyrisch over de coronaconcerten, want sommige bezoekers missen de echte ‘concertsfeer’. Toch is het slotoordeel overwegend positief: het is heel fijn dat er een manier is gevonden om naar livemuziek te kunnen luisteren.

https://twitter.com/alishamhenry/status/1293315094034747401

Sam Fender

https://www.youtube.com/watch?v=nEt6c9adOq4

Sam Fender, een jonge indierocker uit North Shields, gaat ongeremd hard. BBC nomineerde hem tot Sound of 2018 en met zijn debuut-EP Dead Boys wist hij met zijn track ‘Start Again’ 3FM-Megahit te scoren. Met zijn single ‘Hypersonic Missiles’ werpt Sam Fendereen kritische blik op de destructieve en chaotische wereld van vandaag en het is meteen de titeltrack van zijn debuutalbum. Sam Fender zou dit jaar op Down The Rabbit Hole te zien zijn. Of hij dat concert in 2021 inhaalt is nog niet duidelijk.