Down The Rabbit Hole 2020 strikt Brittany Howard, Sam Fender en meer

1189
Sam Fender

Brittany Howard en Sam Fender komen naar Down The Rabbit Hole 2020. Ook Hot Chip, Clairo en Donnie geven in juli een optreden bij de Groene Heuvels in Beuningen.

Konijntjes, opgelet! Met maar liefst twintig nieuwe namen laat de organisatie van Down The Rabbit Hole zich voor de tweede keer horen. Het volledige lijstje met de nieuw bevestigde acts ziet er als volgt uit:

 • Avalon Emerson
 • Bomba Estéreo
 • Brittany Howard
 • Clairo
 • Donnie
 • Hot Chip
 • Jungle by Night
 • Naaz
 • Polo & Pan
 • Romy
 • Sam Fender
 • AFRODEUTSCHE
 • Boy Pablo
 • Klangstof
 • Kojey Radical
 • Mama Snake
 • Muthoni Drummer Queen
 • Pongo
 • Steam Down
 • Whispering Sons

Jungle By Night is dit jaar special guest op het festival. Ze zijn het hele weekend aanwezig op het festival en gaan mogelijk hier en daar verrassingsoptredens geven.

Onder de nieuwe namen zien we ook Romy van The xx. Zij gaat een dj-set doen op het festival. Het is tevens haar eerste bekendgemaakte soloshow. Eerder maakte het festival al de komst van onder meer Tyler, The Creator, Disclosure en FKA twigs bekend. Directeur Ide Koffeman bevestigde daarnaast dat Tyler de zondag van het festival gaat afsluiten.

De kaartverkoop voor Down The Rabbit Hole is inmiddels ook in volle gang. Groepstickets raakten in mum van tijd uitverkocht, maar reguliere weekendtickets zijn nog verkrijgbaar.

Brittany Howard

Brittany Howard werd in eerste insantie bekend als de zangeres van Alabama Shakes. Met deze geprezen bluesrockband is ze ook al jaren een graag geziene gast op de Europese festivals. Vorig jaar besloot de Amerikaanse solo te gaan. Ze bracht haar debuutalbum Jaime uit, wat met veel lof ontvangen werd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

In 2020 trekt Howard eropuit om de plaat live ten gehore te brengen. Dit is niet haar enige Nederlandse festivalshow dit jaar. Ze is een week na Down The Rabbit Hole ook te zien op North Sea Jazz. Ook brengt ze dit jaar een bezoek aan Rock Werchter.

Down The Rabbit Hole 2020

Down The Rabbit hole
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole wordt ieder jaar gehouden bij de Groene Heuvels in Beuningen. Het festival staat vooral bekend als ‘het kleine broertje van Lowlands’, maar heeft inmiddels al bewezen meer te zijn dan dat. Het is tegenwoordig een intiem festival met een heerlijke line-up. In 2019 stonden onder meer Janelle Monáe, Editors en Underworld op de poster. Voor die editie won het festival de Festileaks Festival Awards voor ‘Beste Sfeer’ en ‘Beste Logistiek’. Komende zomer geven onder meer Disclosure, Beck en FKA twigs het beste van zichzelf op de planken van Down The Rabbit Hole.

 • Locatie: Beuningen, Nederland
 • Datum: 3-5 juli 2020
 • Kaartverkoop: een weekendticket kost je €177,50
 • Meer informatie vind je op de website van het festival

Hoewel het nog even wachten is tot DTRH van start gaat, kun je alvast in de stemming komen met onze Spotifyplaylist:

21 jaar. Student Media, Informatie & Communicatie. Sinds 4 jaar trots lid van de nieuwsredactie van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.