Muse op tournee in 2021

6651
Photo: Ben Houdijk

Muse gaat volgend jaar op tour. De band kondigt zojuist een optreden op Nova Rock Festival 2021 aan. Zien we de heren terug in Nederland of België?

Tussen de tourdata op hun website hebben de mannen Nova Rock in Oostenrijk gezet. Op zaterdag 5 juni treden zij hier als headliner op. Omdat de band volgende zomer dus in Europa te vinden is, is het aannemelijk dat er nog meer Europese festivals gaan volgen.

Nova Rock vindt bijvoorbeeld twee weken voor Pinkpop plaats. Hoewel Pearl Jam al is aangekondigd op de plek van Guns N’ Roses, is er nog niks bekend over het optreden van Post Malone. Als hij niet terugkeert in 2021, dan komt het festival een headliner tekort. Vult Muse dan misschien die headlinerspot in?

Een maand na Nova Rock staat Rock Werchter op de agenda. Deze data liggen iets verder uit elkaar. Het Belgische festival heeft echter nog voldoende ruimte in het programma voor de mannen. Kleine kanttekening: Muse stond in 2019 nog op de Werchterse festivalweide.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2021 uit moeten komen..

Nova Rock 2021

https://www.youtube.com/watch?v=oDOdRCgvD0E

Nova Rock is een van de grotere rockfestivals in Oostenrijk. In het verleden wist het festival grootheden als Linkin Park, Green Day, Iron Maiden en The Prodigy te strikken. Voor de 2020-editie had het festival onder meer System Of A Down, Disturbed en The Offspring vastgelegd. Door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus ging het festival helaas niet door.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Op de poster van Nova Rock 2021 zien we wederom de naam van System Of A Down schitteren. Daarnaast zijn ook onder meer Volbeat, Muse en Billy Talent van de partij.

  • Locatie: Nickelsdorf, Oostenrijk
  • Datum: 2 – 5 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.