Pinkpop 2021 strikt Pearl Jam

Pearl Jam press photo

Met Pearl Jam is opnieuw een nieuwe naam voor Pinkpop 2021 bekend. Het is de nieuwste act die zich voegt bij het affiche met onder meer Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots.

Met minder dan een jaar te gaan laat Pinkpop de door corona afgelaste editie nu echt achter zich. Het festival richt zich op de 51e editie met de komst van Pearl Jam. Naast eerder genoemde acts zijn ook Kensington, Deftones en Danny Vera aanwezig.

Mensen die voor de afgelaste editie in 2020 een ticket hadden, hoeven niks te doen: hun kaart is volgend jaar automatisch geldig. Voor degenen die hun ticket hebben omgezet in een voucher, is er vanaf maandag 14 september 10u de mogelijkheid deze tegoedbon om te wisselen voor een Pinkpop-ticket. De mensen die dit betreft, ontvangen binnenkort bericht hierover van de organisatie. Vanaf vrijdag 18 september 10u is het tenslotte voor iedereen mogelijk kaarten aan te schaffen. De verkoop van toegangsbewijzen verloopt via Ticketmaster.

Hoewel veel acts na de afgelaste editie in 2020 alsnog naar Landgraaf afreizen, blijft de coronacrisis niet zonder gevolgen. Zo gaf Pinkpop directeur Jan Smeets aan dat bezuinigingen niet uitblijven. Met Pearl Jam als afsluiter wordt in elk geval gelukkig niet bespaard op de headliners.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Begin 2020 verscheen Gigaton, de langverwachte opvolger van Lightning Bolt.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. De single ‘Can’t Deny Me’ kwam in datzelfde jaar uit. In 2022 staat de volgende festivalronde gepland: naast Pinkpop en Rock Werchter vindt je Eddie & co ook op Lollapalooza Parijs en Stockholm.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen